'Tacize uğradı, teknesi mühürlendi!'

Didim'e bağlı Akbük'de yıllardan beri balık ekmek satarak geçimini sağlayan Rengin Kumbalı, belediye meclis üyesinin yemek teklifini reddettiği için teknesinin mühürlendiğini iddia etti. Eşini kaybettikten sonra balık ekmek satarak çocuklarına bakabildiğini aktaran Kumbalı'ya çevre halkı destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük'teki balıkçı barınağına bağlı teknesinde yıllardan beri balık ekmek satarak geçimini sağlayan Rengin Kumbalı, belediye meclis üyesinin yemek teklifini reddettiği için teknesinin mühürlendiğini iddia etti.

Akbük’te, “Kumbalık” adlı balıkçı teknesinde balık ekmek yaparak geçimini sağlayan Rengin Kumbalı, ruhsat için belediye gittiğini, ruhsat almak için uğraşırken bir belediye meclisi üyesi kendisini akşam yemeğine davet ettiğini söyledi. Bu olay sonrasında Kumbalı’nın teknesi “Ruhsatsız faaliyette bulunduğu” gerekçesiyle mühürlendi. Kumbalı teknesinin mühürlenmesinin yaşanan taciz sonrası olduğunu iddia etti.

 'ÇOCUKLARIMI BALIK EKMEK SATARAK BÜYÜTTÜM’

Yıllar önce eşini kaybettiğini belirten Kumbalı, işyerinin kapatılması ile ilgili gelişmeleri şöyle aktardı: “Eşim balıkçıydı, onun ölümünden sonra çocuklarımı balıkçılık yaparak, limanda balık ekmek satarak büyüttüm ben. Yıllardır yapıyorum bu işi. Ruhsatım da vardı. Zabıta geldi cam çerçevedeki ruhsatı aldı gitti. Sonra da gelip ruhsatın yok diyerek teknemi mühürlediler. Ben teknemi değiştirdim, daha iyi hijyen şartlarında hizmet vermek için tadilat yaptırdım. Bu tadilatı işletebilmek için 25 gün boyunca Kuşadası Liman Başkanlığı ile Güllük Liman Başkanlığı arası kaç kez gittim geldim bilmiyorum. Anladım ki olmuyor, ben de tekneye ticari kayıt yaptırdım. Bunun üzerine, teknemin bağlı olduğu Güllük Liman Başkanlığı, Kuşadası Liman Başkanlığına ölçüm yapılması için yazı yazdı. Fakat Kuşadası Liman Başkanının bana cevabı sözlü olarak, ‘Bakanlığa yazı yazdım siz balık ekmek yapanlara sınıflandırma getirilecek, bekleyin’ oldu.”

Ruhsat için Didim Belediyesi Kuşadası Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik arasında gidip geldiğini söyleyen Kumbalı, “Diğer balık ekmek yapan teknelerin hiçbir belgesi yokken, onlar hiçbir engelle karşılaşmadan faaliyetlerini sürdürüyorlar. Nasıl bir oyunun içindeyim bilmiyorum” dedi.

Rengin Kumbalı'nın mühürlenen teknesi.

AKBÜK HALKINDAN DESTEK

Ekmek ve Gül'de yayımlanan haberde, yaşanan süreci en başından beri takip eden Akbük Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ferda Zarplı Kılıç'ın ifadeleri yer aldı: “Rengin arkadaşımız çirkin bir teklif almış ancak dik duruşunu ödün vermeden devam ettirmiştir. Akbük halkı ekmek parasını çıkarmaya çalışan Rengin’in yanındadır. Kişisel olarak uğraşanların, bu hukuksuzlukları yapanların cezalandırılması için sonuna kadar Rengin arkadaşımıza destek verecektir.”

Kadınlar, Didim Belediye Başkanlığına verilmek üzere keyfi uygulamalardan vazgeçilmesini talep eden dilekçeyi imzaladılar.

RENGİN KUMBALI'NIN SUÇ DUYURUSU

Yaptığı yasal girişimlerden sonuç alamayan Rengin Kumbalı, Didim Cumhuriyet Savcılığı'na giderek görevlerini kötüye kullanan Didim Belediyesi, Kuşadası Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri hakkında suç duyurusunda bulundu.