Niğde'de kanserin nedeni asbestli su mu?

Ömer Fethi Gürer, asbestli su içmenin kanser arttırıcı bir neden olabileceğini belirtti. Gürer, kansere neden olan asbestin üretimi, kullanımı ve piyasaya arzı ile asbest içeren eşyaların piyasaya arzını yasaklayan yönetmeliğin 2010 yılında uygulamaya konulduğunu, asbestin, herhangi bir ürünün üretiminde kullanılması ve asbest içeren tüm ürünlerin piyasaya arzının da yasaklandığını hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Bor’un Kızılca köyünün tamamında, Kemerhisar beldesinin ise bir bölümündeki asbestli su borularının halen değiştirilmediğini belirterek boruların değiştirilmemiş olmasının artan kanser vakalarının nedenlerinden biri olabileceğini söyledi.

Asbestli su borularıyla ilgili olarak KİT Komisyonunda İller Bankası Genel Müdürlüğüne de sorular yönelttiğini söyleyen Gürer, İller Bankası'ndan verilen yanıtta 1975 ve 2000 yılları arasında 1053 adet yerel yönetimin bankadan içme suyu şebekeleri yapımında asbestli çimento boru kullandığı açıklandı.

Gürer, kansere neden olan asbestin üretimi, kullanımı ve piyasaya arzı ile asbest içeren eşyaların piyasaya arzını yasaklayan yönetmeliğin 2010 yılında uygulamaya konulduğunu, asbestin, herhangi bir ürünün üretiminde kullanılması ve asbest içeren tüm ürünlerin piyasaya arzının da yasaklandığını hatırlattı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler su asbest boru