'Antalya'daki kameralar henüz çalışmıyor'

Antalya’da bazı güzergahlara takılan kameraların, henüz hayata geçmediği anlaşıldı. Kentte trafik cezalarının arttığı iddiaları vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya yollarına takılan bazı kameralarla trafik cezalarının arttığına yönelik iddialara belediyeden yanıt geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kameraların, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) amacıyla yollara yerleştirildiğini ve sistemin henüz hayata geçmediğini belirtti.

EDS ve akıllı kavşak sisteminin kontrol edileceği Antalya Trafik İzleme ve Kontrol Merkezi'nin (ATKOM) kurulmasına yönelik çalışmalar kapsamında, il merkezinde 70,  ilçelerde 100 kavşakta akıllı trafik uygulamaları başlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Türel, 'sistemin uygulanmaya başlandığı ve cezaların arttığına' yönelik ifadelerin doğru olmadığını söyledi. Uygulamanın henüz başlamadığını belirten Türel, "Zaman zaman sosyal medyada yanlış algı yönetimi, dezenformasyon kampanyaları yapılabiliyor. ATKOM binamız tamamlandığında akıllı trafik uygulamaları başlayabilir. Bu binayı emniyetin kendi alanı içerisinde belediye olarak biz yapıyoruz. Böylelikle emniyette bizim akıllı şehir ve akıllı trafik uygulamalarımızdan yararlanacak" dedi. (ANTALYA/DHA)

Etiketler antalya trafik kavşak