Şanlıurfa'da fabrika yangını: 2 yaralı

Şanlıurfa'da iplik fabrikası alev aldı. Çöken duvarın altında kalan 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlurfa’da bir iplik fabrikasında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, tonlarca iplik ve pamuk balyası yanarak kül oldu. Söndürme çalışmaları sırasında çöken duvarın altında kalan 2 işçi yaralandı.

Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde iplik fabrikasında gece saatlerinde çıkan yangında alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede söndürme çalışmalarında yetersiz kalınınca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme araçları ile ilçe belediyelerinin sulama araçları ve AFAD ekipleri bölgeye yönlendirildi.

2 İŞÇİ YARALANDI

Deponun duvarları iş makineleriyle yıkılarak müdahale edildi. Söndürme çalışmaları sırasında fabrikanın bir bölümünde çökme meydana geldi. Duvarın altında kalan 2 işçi, ekipler tarafından çıkarılarak olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.  Ekiplerin saatler süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınırken, tonlarca iplik ve pamuk balyası yanarak kül oldu. Büyük çaplı zarara neden olan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.