Diyarbakır'da ‘Millet Kıraathanesi' açıldı

'Millet kıraathanesi' Diyarbakır'da faaliyete girdi. Ücretsiz çay ve kek ikram edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesinde duyurduğu, 'Millet Kıraathanesi Projesi'nin bir örneği Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde açıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, kıraathaneyi ziyaret etti.

Ofis semtinde daha önce Konukevi olarak kullanılan, sonra Bilgi Evi'ne dönüştürülen binanın alt katında yeni hizmete açılan Millet Kıraathanesi ile ilgili konuşan Atilla, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Millet Kıraathanemiz, hemşehrilerimize hizmet vermeye başladı" dedi.

Projenin bilgili nesillerin oluşmasına katkı sunacağını söyleyen Atilla, "Kitap okuma oranı artacak. Halkımız kitap okurken bilgi alışverişinde bulunabilecek. Şehrimize değer katacak bir çalışma oldu" diye konuştu. İlerleyen dönemlerde kıraathaneleri kentin farklı noktalarında açarak yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Atilla, "İçeriğinde dinlenme alanları ile kitap okuma bölümleri yer alan söz konusu mekanda ayrıca ücretsiz çeşitli ikramlar yapılıyor. Vatandaşlarla bir araya geldik. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledik" dedi. (DİYARBAKIR/DHA)