Saç kurutma makinesini çalıştırdı, doğal gaz patladı

Eskişehir'de yaşayan İbrahim Akdemir, saç kurutma makinesini çalıştırdığı sırada patlama meydana geldi. Yetkililerin patlamanın doğal gazdan kaynaklandığını söylediğini belirten Akdemir'in kardeşi Mehmet Akdemir, "Hepsinden şikayetçi olacağız" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de yaşayan öğretmen İbrahim Akdemir, saç kurutma makinesini çalıştırdıktan sonra yaşanan patlamada ağır yaralandı. Doğal gaz ve kanalizasyon borularının yan yana döşendiğini söyleyen Akdemir'in kardeşi Mehmet Akdemir, "Kanalizasyon kanalından da gaz eve geliyor, burada da birikiyor. Hepsinden şikayetçi olacağız. Burada bir aile yok olabilirdi" dedi.

Eskişehir'in Karagözler Mahallesi'nde yaşayan öğretmen İbrahim Akdemir, 1 Haziran günü saç kurutma makinesini çalıştırdı. Akdemir'in saç kurutma makinesini çalıştırmasıyla birlikte büyük bir patlama oldu. İbrahim Akdemir patlamada ağır yaralanırken evde hasar oluştu. Olay sırasında evin yatak odasında bulunan İbrahim Akdemir'in eşi ve çocukları ise yara almadan kurtuldu.

Ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akdemir, yanık ünitesinde tedaviye alındı.

İbrahim Akdemir'in tedavisi sürüyor.

'DOĞAL GAZDAN KAYNAKLANDIĞINI İTİRAF ETTİLER'

İbrahim Akdemir'in kardeşi Mehmet Akdemir, patlamanın doğal gaz sızıntından kaynaklandığı söyledi. Akdemir, "Kardeşim banyoda saç kurutma makinesini çalıştırırken aniden bir patlama oluyor. Patlamanın şiddetiyle banyonun kapısı, karşı odadaki pencereler yerinden sökülüyor. Çocukları da vardı. Allah'tan onların yan odada. Kardeşimde ciddi yanıklar var. Yüzünde, ellerinde" dedi.

Patlamadan sonra doğal gaz şirketini aradıklarının dile getiren Akdemir, "Başlangıçta bunun bir metan gazı patlaması olduğunu söylediler. Ekipleri bir hafta boyunca hiç buradan ayrılmadı. Sürekli araştırma yaptılar. En sonunda bunun doğal gazdan kaynaklandığını kendi müdürleri itiraf etti" diye konuştu.

'HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ'

"Çok da büyük hatalar var bu işin içerisinde" diyen Akdemir, şöyle devam etti:

"Kanalizasyon borularıyla doğal gaz boruları yan yana döşenmiş. Bu çok büyük bir risk arz ediyor. Kazılar sonrası bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Bunun sonucunda herhalde doğal gaz borusu patlıyor evin yaklaşık 500-600 metre aşağısında. Asfaltın altında olduğu için kanalizasyona sızıyor. Bunlar rutin kontrol edilmesi gerekirken, bunlar yapılmamış zaten. Kanalizasyon kanalından da gaz eve geliyor, burada da birikiyor. Banyoda da patlama meydana geliyor. Hepsinden şikayetçi olacağız. Burada bir aile yok olabilirdi. Allah korusun banyonun kapısı geceden açık olsa içeriye doğal gaz sızacak ve burada eşi, kendisi ve çocuklarının hayatına mal olacaktı."

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve doğal gaz dağıtım şirketi yetkilileri, olayla ilgili araştırma ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. (ESKİŞEHİR/DHA)