Iğdır’da mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 15 ölü

Iğdır'da mültecileri taşıyan minibüs aydınlatma direğine çarparak yandı. Kazada 15 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Iğdır'da sınırdan geçen mültecileri taşıyan minibüs, havalimanı yakınlarında orta refüjdeki aydınlatma direğine çarptıktan sonra yandı. Saat 00.30 sıralarında, Iğdır Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazada, içinde sınırı geçtikleri belirtilen mültecileri taşıyan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen minibüs, iddiaya göre, kendisi gibi mültecileri taşıyan başka bir minibüs ile yarışırken, kontrolden çıktı.

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve içerisi tıklım tıklım mülteci ile dolu olan minibüs orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Kazanın ardından alev alan minibüste bulunanların çoğu, çarpmanın şiddetiyle araçtan fırlayarak yola savruldu.

İhbar üzerine kaza yerine AFAD, itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi yaşamını yitirirken, 30 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu arada mültecilerin bulunduğu diğer minibüs şoförünün ise kazanın hemen ardından aracı terk ederek kaçtığı öğrenildi. (IĞDIR-DHA)