POL-NET sisteminde arıza meydana geldi

POL-NET sistemindeki arıza nedeniyle sınır kapıları ve havalimanlarında pasaport işlemleri yavaşladı. Atatürk Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yolcular ve görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Akşam saatlerinde ise arızanın giderildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü'nün pasaport işlemlerini yaptığı POL-NET sisteminde, arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle sınır kapılarında Hudut Kontrol Sistemi (HKS) devreye sokularak, yolcuların giriş ve çıkış işlemleri yapıldı. Atatürk Havalimanı'nda da kuyruklar oluştu.

ARIZA GİDERİLDİ AÇIKLAMASI GELDİ

Akşam saatlerinde ise sistemde gerçekleşen arızanın giderildiği ve kontrol işlemlerinin normale döndüğü açıklandı: "POL-NET'teki saat 15.45'te arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pasaport kuyrukları oluşurken yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kuyruklarda bekleyen yolcular zaman zaman polis ve görevlilerle tartıştılar. Arızanın devam ettiği ve giriş ve çıkışların manuel olarak yapıldığı öğrenildi. Akşam saatlerinde 'POL-NET'ki arızanın giderilmesiyle pasaport kontrolündeki yoğunluk normale döndü."

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün pasaport işlemlerini yaptığı POL-NET sisteminde, bugün saat 17.15'te teknik bir arıza meydana geldi. Ülke genelindeki arazı nedeniyle Edirne'de Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy Gümrük kapılarında pasaport işlemleri bir süre yapılamadı.

Sınır kapılarında arıza nedeniyle devreye HKS sokularak, giriş ve çıkış yapan yolcuların işlemleri gerçekleştirildi. Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, POL-NET'teki arızanın giderilmeye çalışıldığını belirterek, HKS ile işlemlerin devam ettiğini söyledi.

YOLCULAR, GÖREVLİLERLE TARTIŞTI

Arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pasaport kuyrukları oluştu, yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kuyruklarda bekleyen yolcular zaman zaman polis ve görevlilerle tartıştılar. Arızanın devam ettiği, giriş ve çıkışların manuel olarak yapıldığı öğrenildi. (DHA)