Kedi Tombi sınıfına dönüyor

İzmir'de öğretmen ve öğrencilerin beslediği kedi Tombi tekrar derslere girebilecek. Kedinin sınıfta olmasının sağlık soruna yol açmayacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de bulunan bir ilkokulda öğrencilerin beslediği kedi "Tombi" sınıfına geri dönüyor. Öğretmen Özlem Pınar İvaşcu ve sınıfının okul bahçesinde beslediği Tombi derslerde de öğrencilerin yanında olabilecek.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir velinin şikayeti üzerine sınıftan uzaklaştırılan Tombi isimli kedi, yarın öğrencilerin yanındaki yerine yeniden kavuşacak. Kedinin sınıftan uzaklaştırılmasını duyan ve öğrencilerin üzüldüğü haberini alan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrenciler için sağlık sorunu oluşturup, oluşturmayacağı kontrol edildikten sonra Tombi'nin tekrar sınıfa alınmasını ve öğrencilerin yanında kalmasını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ticaret Borsası İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri, okul bahçesinde bakılan ve "Tombi" ismi verilen kediyi, kendilerini sürekli sınıflarına kadar takip etmesi üzerine, sınıf içinde beslemeye başladı. Öğretmen Özlem Pınar İvaşçu, öğrencilerinin Tombi'ye olan sevgisini görünce, okul yönetimiyle konuşup, kedinin sınıfta barındırılmasını sağladı. Tombi, 1 hafta, 3-C sınıfı öğrencilerinin dersliğinde kaldı. Bazı öğrenciler, Tombi'yi beslemek ve onunla vakit geçirmek için okula vaktinden önce geldi. Bir süre sonra sınıftaki 33 öğrencinin velilerinden sadece biri, öğretmen İvaşçu ile okul yönetimine bazı çocukların alerjisi olabileceği endişesini dile getirdi. Bunun üzerine Tombi'nin sınıfta beslenmesine ve barındırılmasına son verildi. (İZMİR/DHA)