Aileden 2 belediyeye tepki: Dilek'in anıtını değil yaşatılmasını istedik

Erdoğan Bayraktar'ın cebine para koymak istemesine tepki gösterince Türkiye'nin gündemine gelen Dilek Özçelik adına iki belediyenin yapmak istediği sevgi anıtına amcası tepki gösterdi. Amca Hüseyin Özçelik, anıt yapılırsa kaldırılması için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanser ilaçlarının temini için yardım istediği eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cebine para koymasına tepki gösteren, ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybedin Dilek Özçelik adına yapılacak sevgi anıtına amcası Hüseyin Özçelik karşı çıktı.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde oturan Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar ise Özçelik'in cebine para koymak istemişti. Özçelik, ise“Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı  iade etmişti.

5 yıldır kanser tedavisi gören Özçelik, 14 Ocak günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İKİ BELEDİYEDEN SEVGİ ANITI

Dilek Özçelik'in ölümünün ardından Edirne Belediyesi ile Saray Belediyesi, Saray’da genç kadın adına bir sevgi anıtı inşasına başladı.

Dilek Özçelik'in babası: Şimdi arayan çok!Dilek Özçelik'in babası: Şimdi arayan çok!

Vatan gazetesinden Esra Can Sinav'ın haberine göre Dilek Özçelik'in amcası Hüseyin Özçelik, iki belediyenin anıt yapma girişimine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bize haber verilmeden bir anıt yapılmasına karar vermişler. Dilek’imiz 7 yıl boyunca kanserle savaştı. Kapısına gittiğimiz insanlar bir kez bile geri dönüş yapmadı. Biz Dilek’in ismi değil kendisi yaşasın istedik. O anıtın yapılmasını istemiyoruz. Eğer yapılırsa kaldırılması için suç duyurusunda bulunacağız."

Berna Laçin'den Dilek Özçelik paylaşımı: Dilerim aynı yere gitmeyizBerna Laçin'den Dilek Özçelik paylaşımı: Dilerim aynı yere gitmeyiz

Bayraktar'ın verdiği parayı geri çeviren Dilek Özçelik hayatını kaybettiBayraktar'ın verdiği parayı geri çeviren Dilek Özçelik hayatını kaybetti