Taksim'de sokak köpeğini besleyen kadına saldırı

İstanbul, Taksim’de sokak köpeğine yemek veren Begüm Koşkan, A.T., sokak köpeğini beslediği için A.T. adlı şahsın saldırısına uğradı. Koşkan, saldırganın "Bu köpek beni ısırdı, onu nasıl beslersin" diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Taksim’de sokak köpeğine yemek veren Begüm Koşkan, A.T. adlı şahsın saldırısına uğradığını söyledi.

Birgün'den Yaşar Gökdemir'in haberine göre Begüm Koşkan, olayın dün sabah Taksim Meydanı’nda yürürken gerçekleştiğini söyledi. Koşkan, şunları anlattı:

“Yerde sakin sakin bir tane köpek yatıyordu. Ben yanımda mama bulundururum, yolda kedi-köpek gördüğümde vermek için. Köpeği görünce mamayı yanına koydum. Birden arkadan sesler geldi, döndüğümde arkadan sinirli sinirli bir adam bana doğru geliyor. Yol soracağını düşündüm, ancak yanıma geldiğinde ‘Sen ne yaptığını zannediyorsun o….’ dedi. Bunun üzerine birkaç adım geriledim hemen. Ben gerileyince yerde kocaman bir kaldırım taşı vardı. Kaldırım taşına doğru yönelince ben zaten arkama döndüm ve koşmaya başladım. O sırada polis diye çığlık çığlığa bağırmaya başladım.”

'POLİS MERKEZİNDE DE HAKARET VE TEHDİT ETTİ'

O sırada bir polis arabasının geçtiğini belirten Koşkan, şöyle devam etti: "Çevredekiler  adamın gittiği yönü gösterdi. Adamı bulduk biraz ileride. Bana saldırma nedeni, o köpeği onu ısırmasıymış, ben ona nasıl yemek verirmişim. Bu arada polis merkezine gittik ve orada da bana ‘Seni mahvedeceğim’, ‘Bu iş burada bitmedi’, ‘o…’ diyerek hakaret etmeye devam etti. Polis tutanağında var.”

'HAYVANA YAPILAN EZİYET İNSANA YAPILAN EZİYETİN HABERCİSİDİR'

Saldırganın kendisinden şikayetçi olduğunu de belirten Begüm Koşkan, şunları anlattı: “Ben onu şikâyet ettim, bir de utanmadan beni şikâyet etmiş. Hayvanlara yaptıkları muamele suç olmadığı için ancak bize bir zarar geldiğinde yaptıkları yanlarına kar kalmayabiliyor. Bugün orada bana üzerinde hiçbir ısırık izi vs. olmayan o şahıs ‘bana saldıran köpeğe nasıl yemek verirsin’ diye üzerime saldırdığı gibi başka bir gün birisine bambaşka bir bahaneyle saldırabilir. Hayvanlara yapılan eziyet insanlara yapılan eziyetin habercisidir. Bu nedenle nasılsa bu köpeğe/kediye zarar verirsem başıma bir şey gelmez diye düşünenlere prim verilmemesi ve hayvanların da yaşam hakkının korunması gerektiği kabul edilmelidir.”