'Bozkurt' yapan öğretmen kendi gitmiş

Diyarbakır Valiliği sınıfta 'bozkurt' işareti yaparken çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşan öğretmenin kendi isteğiyle görevden ayrıldığını, hakkında bir inceleme yapılmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Valiliği, Bismil ilçesinde görev yaparken sınıfta akıllı tahta önünde bozkurt işareti yaparak çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan öğretmenin kendi isteği ile görevinden ayrıldığını ve hakkında bir inceleme yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği'nden, dün gece geç saatlerde, 'Sınıfta Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmenin Görevden Alındığı İddiası' başlığı ile yapılan yazılı açıklamada basında yer alan Bismil TOKİ İlköğretim Okulu'nda ücretli sınıf öğretmenliği görevi yapan Ö.D.’nin fotoğraf nedeni ile işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddialarının gerçek olmadığını ifade edildi. Açıklamada, "Ö.D. 26.10.2017 tarihi itibari ile okul müdürlüğüne istifasını vermiştir. Ö.D. aynı gün 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan etmiş ve bu beyanı doğrultusunda kendisinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında müşteki sıfatı ile ifadesi alınmış ve ifadesinde de kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldığını teyit etmiştir" denildi. (DİYARBAKIR/DHA)