AKOM: İstanbul'da metrekareye 122 kilogram yağış düştü

İstanbul'da yaşanan etkili yağış, su baskınlarına be ulaşımda aksamalara neden oldu. AKOM, bir buçuk saatte metrekarete 122 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da etkili olan yağmurla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) açıklama yapıldı. Metrekareye 122 kilogram yağış düştüğü aktarılan açıklamada, yağışın hafif şekilde Pazar gününe kadar süreceği belirtildi.

İstanbul'da öğleden sonra başlayan yağmur, İstanbul'un kuzey bölgelerinde etkili oldu. Su baskını nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Belediye ekiplerinin su çekme ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Beşiktaş, Küçükbebek Caddesi'nde göçme meydana geldi. Sarıyer'de ise Baltalimanı Hisarüstü Caddesi Viyadüğü'nde mazgalların tıkanması nedeniyle oluşan su birikintisinde araçlar yolda kaldı. Belediye ekipleri tarafından vidanjörlerle biriken su tahliye edilirken, ekipler tıkanan mazgalları temizledi. Sarıyer Karanfil Sokak'ta da tıkanan mazgallar nedeniyle su birikintileri oluştu ve bazı evlere su bastı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, yağışla birlikte sıcaklığın 18 dereceye kadar düştüğü kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 15.00 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul'un kuzey bölgelerini etkisi altına almıştır. Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre yaklaşık 1.5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir."

Açıklamada, yağışın etkisini yitireceği fakat hafif şekilde Pazar sabahına kadar sürmesinin beklendiği aktarıldı. (İSTANBUL/DHA)