Antalya 'alkol yasağı' tedirginliği: Yabancı basın sayfa sayfa yazar

Antalya'da 'açık alanda çevreye rahatsızlık verecek şekilde alkol alma yasağı' tartışma yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'daha önce içki içilip şimdi içilemeyen yer yok' derken turizmcilerde 'yabancı basın bunu sayfa sayfa yayınlar' endişesi var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da dün 'açık alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alma yasağı' ilan edildi kentte tartışma başladı. Valilik kararını açıklayan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 'algı hatası' yapıldığını söylerken yerel yöneticiler konunun yeniden ele alınmasını istiyor. Turizmde zaten güçlükler yaşanan şehirde, kararın yurtdışındaki muhtemel yankıları da endişe yaratıyor.

Duyuru içeriği ile ilgili Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'a açıklama yapan emniyet yetkilileri, “Duyuru ile ilgili maalesef algı hatası yapılıyor. Duyuruda içki içilmesi tamamen yasaklanmıyor sadece çevreyi rahatsız edecek şekilde içki içilmesi yasaklanıyor” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise duyuru ile ilgili inceleme yapmadığını ancak uygulamanın doğru olarak algılanması gerektiğini söyledi. Türel, “Şu anda Antalya’da daha önce içki içilen fakat şu an içilemeyen bir yer yok. Zaten gerek duyulursa ilgili kurumlarımız yeniden açıklama yapacaktır” diye konuştu.

CHP'Lİ UYSAL: KİME GÖRE RAHATSIZ EDİCİ?

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal ise şöyle dedi: “Bu gerçekçi bir uygulama olamaz. Turizmin başkentinde piknik alanında içki içilmesinin yasaklanması doğru değil. Bu uygulama hemen yeniden düzenlenmeli. Rahatsız edici ifadesini kime göre hangi olaya göre yorumlayacağız? Bu açıkça toplumda bölünmelere yol açar.”

Antalya'da açık alanlarda içki içmek yasaklandıAntalya'da açık alanlarda içki içmek yasaklandı

'DİKKAT EDİLMELİ'

Antalya’da uygulanacak yasaklamalarla ilgili çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Daha önce de bir takım yasaklamalar vardı. Ancak yeni kısıtlamalar getirilirken çok dikkatli olunmalı. Çünkü burası Türk turizminin gözbebeği. Zaten turizimci zor durumda. Bir de böyle gündemlerin oluşması gerçekten sıkıntı yaratabilir” diye konuştu.

BARO HAZIRLIK BAŞLATTI

Uygulama ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını bildiren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Hazırlıklara başladık. Yönetim kurulumuz konuyu görüşüyor. Bu açıklamanın hemen referandum sonrasında yayımlanması da dikkat çekici. Bu duyuru açıkça topluma, özgürlüklere müdahaledir. Uygulama ile ilgili dava açacağız” dedi.

‘SAYFA SAYFA YAYINLANIR’

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruyu yorumlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, “Duyurunun içeriği ile ilgili net bir bilgi alamadık. Sayın Antalya Valimizle bu konuyu görüşeceğiz. Elbette ki bu tür gündemler Türk turizmine zarar veriyor. Bu duyuru turizm rakiplerimiz tarafından yabancı gazetelerde sayfa sayfa yayımlanabiliyor. Biz de konuyu inceliyoruz. Bu yeni bir uygulama mı, neler değişecek, nasıl bir süreç izlenecek bakacağız” dedi.

‘AVRUPA’YA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan içki yasağı duyurusu ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu konuyla ilgili bazı kısıtlamaların olduğunu biliyoruz. Zaten birçok Avrupa ülkesinde de bu uygulama var. Ancak neden tekrar bu konu gündeme getirildi ona bakıyoruz. Ben Antalya Valimizle de bu konuyu görüşeceğim. Avrupa’dan çok sayıda telefon aldık yasak tartışmasını bize soruyorlar biz de anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Etiketler antalya yasak alkol