Ege'de art arda depremler

Manisa'da 5.2'lik deprem yaşandı. Ardından İzmir ve Bursa'dan yeni bir deprem haberi geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4.9, Kandilli Rasathanesi tarafından ise 5.2 olarak açıklandı. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi'nin açıklamasına göre, Manisa'da saat 16.09'da deprem yaşandı. Merkez üssünün Selendi ilçesi olduğu belirtilen depremin şiddeti 4.9 olarak duyuruldu. Yerin 8.8 kilometre derinliğindeki depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise 5.2 olarak açıkladı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Manisa'da şiddetli olmak üzere İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya'da da hissedilen deprem sırasında bir çok yerleşim merkezinde yaşayanlar panik yaşadı. Yetkililer ilk bilgilere göre depremde yaralanan ve hasar olmadığını açıkladı.

Bugünkü depremlerle birlikte Manisa'da son 21 günde 104 deprem kaydedildi.

İKİNCİ DEPREM İZMİR'DE HALKI SOKAĞA DÖKTÜ

Saat 17.12'de ise bu kez merkez üssü Selendi olan 5.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Bursa, Manisa, Uşak ve çevresinde hissedildiği belirtildi.

Özellikle İzmir'de şiddetli şekilde hissedilen depremin ardından insanlar panik halinde sokağa çıktı.

BACALAR YIKILDI, DUVARLARDA ÇATLAK OLUŞTU

Selendi ilçesine bağlı Çamköy Mahallesi'nde ise bazı binalarda çatlaklar oluşurken, bazı evlerinin ise bacaları yıkıldı. Saruhanlı ilçesinin Mütevelli Mahallesi'nde ise bir caminin camları kırıldı. Cami tadilat yapılıncaya kadar geçici olarak ibadete kapatıldı.

Manisa'nın merkez Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tahliye edildi. Öğrenciler ders bitimine bir saat kala evlerine gönderildi. (MANİSA/DHA)

İKİ DEPREM ARASINDA 14 SARSINTI

Birinci ve ikinci deprem arasında, 14 deprem yaşandığı açıklandı. AFAD, Selendi ve Manisa merkezli iki büyük depremin arasında kalan 14 sarsıntının en küçüğünü 1, en büyüğünü ise 3 büyüklüğünde olarak duyurdu.