Hayatını kaybeden çocuk helyumu oyun için çekmiş

9 yaşındaki Muhammet Eymen Bayram uçan balon içindeki helyum gazını solumasının ardından hayatını kaybetti. Bayram'ın amcası, "Helyum gazının sesini incelttiğini ve komik bir ses çıkartacağını düşünerek gazı çekmiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde 9 yaşındaki Muhammet Eymen Bayram, doğum gününde uçan balonundaki helyum gazını çekmesi sonucu yaşamını kaybetti. 'Bayram'ın, televizyondan gördükten sonra sesini incelttiği' gerekçesiyle balondan helyum gazını çektiği ileri sürüldü.

Üçüncü sınıf öğrencisi olan Muhammet Eymen Bayram, 2 Nisan Pazar günü arkadaşları ile birlikte doğum günü kutlamasında uçan balon aldı. Bayram, uçan balonundaki helyum gazını soludu.

Gazı solumasından sonra bayılan Bayram, ailesi tarafından kaldırıldığı özel bir hastanedeki ilk müdahalenin ardından Gazi Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Bayram, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Gazi Hastanesi'ndeki yetkililerden alınan bilgilere göre, Muhammet Eymen Bayram'ın ölüm nedeni, 'Helyum zehirlenmesine bağlı septik şok' olarak olduğu belirtildi.

'HELYUM GAZININ ZARARINI ANLATAMADILAR'

Hayatını kaybeden Muhammet'in amcası Kasım Bayram, "Helyum gazının sesini incelttiğini ve komik bir ses çıkartacağını düşünerek gazı çekmiş ve ciğerlerine baskı yapmış ve kalbi durmuş. Hastaneye yetiştirildi ve kalbini çalıştırdılar, ama durumu kritik olduğundan 3 gün hastanede yoğun bakımda kaldı, sonra yaşamını kaybetti. Yeğenim Bayram, televizyondan gördükten sonra sesini incelttiği gerekçesiyle balondan helyum gazını çekmiş olabilir. Helyum gazının insanlara ne kadar zararlı olduğunu anlatamadılar. Helyum gazı çok canlar yakıyor. Bunun önüne bir türlü geçilemedi" dedi. (DHA / ANKARA)