Koruköy'de 2 helikopter bekliyor

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de sokağa çıkma yasağı 12’ci güne girdi. Köyden bilgi alam üzere oluşturulan heyetin başlattığı nöbet eylemi ise 4’cü gününde.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'deki sokağa çıkma yasağı 12’ci gününde devam ediyor. Köylülere işkence yapıldığı yönündeki iddialara ise her gün bir yenisi ekleniyor. Köylülerin yaşadıklarını yerinde incelemek için oluşturulan heyetlerin köye girişine ise izin verilmiyor.

5 HELİKOPTER KÖYE İNDİ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Barış Anneleri’nden temsilcilerin oluşturduğu heyetin nöbet eylemi de devam ediyor. 4 gündür askerler tarafında Koruköy’e girişleri engellenen ve köye giden yol üzerinde nöbet eylemi başlatan heyetin içinde yer alanlar, köyden sağlıklı bilgi alıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini bildirdiler.

Bugün yaşananları da aktaran heyet üyeleri, köye 5 helikopterin indiğini, 3’ünün köydeki askerlerden bir kısmını alıp ayrıldığını, 2’sinin ise köyde bekletildiğini söylediler.

Tanrıkulu'ndan Koruköy sorusuTanrıkulu'ndan Koruköy sorusu

Heyet içinde yer alanlar, köyden askerlerin alınmasına ilişkin “Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği diğer köylere götürüldüler” dedi.

BARIŞ BLOKU GİDİYOR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile Diyarbakır Barosu’ndan bir heyet, incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Nusaybin’e gitmişti. Mardin Valisi ve Nusaybin Kaymakam’ından görüşme taleplerine ilgili olumlu bir cevap alamamıştı. Görüşme talebini Nusaybin Cumhuriyet Savcısı’na da ileten heyet, “Görüşmek için önümüzdeki günlerde sizi arayacağım” cevabı almıştı. İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, savcıdan haber beklediklerini, ancak bu güne kadar kendilerini aramadığını belirtti.