AMATEM'in bahçesinde uyuşturucu satıcıları

Bakırköy Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezleri'nin bahçelerinde tedavi gören madde bağımlılarının peşini uyuşturucu satıcıları bırakmıyor. Yalnız dolaşanların yanlarına yaklaşan torbacılar "Bende her şey bulunuyor. İhtiyacını karşılarım" diyerek uyuşturucu satmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bakırköy'deki Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gören madde bağımlılarına burada da sokak satıcıları musallat oluyor!

Bakırköy AMATEM ve ÇEMATEM (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Eğitim ve Destek Merkezi) madde bağımlısı yetişkin ve çocuklara tedavi hizmeti veriyor. 'Torbacı' diye nitelen madde satıcıları ise bu tedavi merkezlerinin bahçelerinde dolaşmaya çıkanlardan gözlerine kestirdikleri kişilerin yanına gelerek, ''Bir şey lazım olursa yanıma gel. Çok uygun fiyata sana bir şeyler ayarlarım'' diyor.

'BENDE HER ŞEY VAR İHTİYACINI KARŞILARIM'

Bu duyumlar üzerine gittiğimiz AMATEM'in bahçesinde bir süre bekliyoruz. Yanımızda birkaç tur gezen 20'li yaşlarda bir gencin bizle konuşmak istediğini fark ediyoruz. Fakat iki kişi olduğumuz için yanımıza gelmeye çekiniyor. Bunu anlayınca yanımızdaki kişiyle ayrılıyoruz. 5 dakika sonra söz konusu şahıs gelip, selam verdikten sonra "Ailenle birlikte mi geldin?" diye soruyor. "Hayır tek başımayım" cevabını alınca devam ediyor: "Bir şeyler kullanmak istiyorsan sana uygun bir şeyler ayarlarım. Bende her şey bulunuyor. İhtiyacını karşılarım."

"Yok tedavi oluyorum artık bıraktım"yanıtını verince "Sen yine de düşün bir şey bulamazsan buralardayım, bana gel" diyerek uzaklaşıyor...

ÇOCUKLARIN ANLATTIKLARI

Bu olanlarla ilgili bilgi almak için iki tedavi merkezinde çalışan güvenlik görevlileri ve personellerle konuşmaya başlıyoruz. Bir görevli, "Çocuklar, burada tedavi gördükten birkaç saat sonra bahçenin dışına çıkıp çok rahatlıkla madde temin edebildiklerini söylüyor" bilgisini veriyor ve ekliyor: "Bunun dışında çocuklarını tedaviye getiren ailelerden de şikayetler alıyoruz. Bahçenin dışında olanlara engel olamıyoruz."

İki güvenlik görevlisi ise  şunları anlatıyor: "Aileler bu tarz şikayetlerini bir yıl öncesine kadar bize bildiriyordu. Kişiyi tarif ettikten sonra biz de bu kişileri görüp eşkallerini polise iletiyorduk. Polisler bu kişileri alıyordu. Fakat birkaç gün sonra bu kişiler yine hastane bahçesine gelmeye devam ediyordu. Birkaç ay öncesine kadar da sivil polisler burada bulunuyordu. Fakat son zamanlarda böyle olayları yaşamadık."