16 yaşındaki çocuk tweet nedeniyle gözaltına alındı

16 yaşındaki çocuk attığı tweet sebebiyle ifadeye götürüldü. Lise 2. sınıf öğrencisi S.C. "Attığım tweetlerin hiçbir politik amacı yoktu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gaziosmanpaşa’da yaşayan 16 yaşındaki S.C., 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında attığı iki tweet sebebiyle ifadeye götürüldü. Bugün sabah saatlerinde evine gelen iki polis tarafından önce Gaziosmanpaşa Çocuk Büro Amirliğine götürülen Lise 2. sınıf öğrencisi, daha sonra da Gaziosmanpaşa Adliyesi Çocuk Savcılığına götürüldü. Burada ifadesi alınan çocuk daha sonra serbest bırakıldı.

BirGün’den Burak Abatay'ın haberine göre, baba Hasan C., kızının 15 Temmuz sonrasında sosyal medyada gerçekleştirdiği iki paylaşım sebebiyle sabah saatlerinde polislerce karakola ve oradan da adliyeye götürüldüğünü belirtti.

Baba Hasan C., çocuğunun, “Korna çalmakla darbe susmaz. Başım ağrıdı” ve “Halkla asker düşman oldu. Demokrasi şöleni böyle bir şey. Pırıl pırıl kafalar” cümlelerinin yer aldığı iki tweeti yüzünden Niğde Savcılığına yöneltilen bir şikayet sebebiyle ifadesi alındığını belirtti. İfadesi esnasında S.C.’ye CMK avukatları eşlik etti. Çocuk ifadesinde “Attığım tweetlerin hiçbir politik amacı yoktur. Tamamen keyfidir. Kimseyi kırmak ya da üzmek istemedim” sözlerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)