Polis memuru çöken binadan saniye farkıyla kurtuldu

Muğla'da tarihi bir bina çöktü. Tesadüfen oradan geçen motosikletli polis ise, saniyelerle enkaz altında kalmaktan kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesinde, iki katlı tarihi bir ev büyük bir gürültüyle yıkıldı. Binanın önünden geçen motosikletli bir polis ise, son anda enkazın altında kalmaktan kurtuldu.

Hisarbaşı Mahallesinde bulunana iki katlı ve 100 yıllık bir ev, bugün saat 12.30 sıralarında büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yıkılan evin molozları dar olan sokağın karşısındaki başka bir evde de madde hasara neden oldu. Bu sırada tesadüfen olay yerinden geçen motosikletli bir trafik polisi ile karşıdaki binada yaşayan 66 yaşındaki Ayten Özkan, şans eseri yara almadan kurtuldu.

Trafik polisinin son anda binanın yıkıldığını fark edip, motosikletin hızını artırarak kurtulduğu anlar, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Yıkılan binanın karşısındaki evde yaşayan Ayten Özkan, "Olay anında evimin penceresinin önünde oturuyordum. Bir anda yolun karşısındaki ev üzerimize doğru yıkıldı. Pencerenin demir korkulukları olmasaydı. Belki şimdi yaralanmış olacaktım" dedi.

İstanbul Fatih’te metruk bina çöktüİstanbul Fatih’te metruk bina çöktü

Binanın tehlike oluşturduğunun bilindiğini belirten Özkan, "Daha önce muhtara, belediyeye başvurduk. Ancak, özel mülk olduğu için binaya bir şey yapamayacaklarını söylediler. Mal sahibiyle görüşülüp, gerekli tedbirler alınabilirdi. Yazık değil mi bize? Binanın etrafında sadece demir korkuluklarla ufak bir önlem alınmıştı. Yıllardan beri korkarak evimize girip, çıkıyoruz. Ne zaman üzerimize yıkılacak diye bekliyorduk. Yıllardan beri bu ev böyle boş duruyordu. Arka tarafındaki binada oturanlar vardı. Onlar da yıkılacağından korktukları için bir kaç ay önce taşınmışlardı" diy konuştu.

Olay yerine gelen Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, evi zarar gören Ayten Özkan'ı ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (MUĞLA/DHA)

Etiketler muğla milas zeynep mat