Fırtına İstanbul'u karanlığa boğdu

Fırtına nedeniyle İstanbul'da elektrik kesintileri yaşanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise, ulusal elektrik şebekesinde yaşanan arızanın giderilmeye çalışıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da devam eden fırtına nedeniyle çok sayıda ilçede elektrik kesintisi yaşanıyor.

Avrupa Yakası'nda Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Bahçelievler, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy ve Eyüp ilçelerine elektrik verilemiyor. Anadolu Yakası genelinde de, saat 15.15'ten itibaren elektrik kesintileri yaşanıyor.

BEDAŞ ve AYEDAŞ'tan yapılan açıklamalara göre kesintiler, ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektrik alınamadığı için meydana geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, aşırı yağışlar ve fırtınanın, iletim hatlarında geçici arızaya sebep olduğu ve kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun çaba harcandığı belirtildi. Açıklamada "Özellikle, Marmara Bölgesi'nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14.20'den itibaren elektrikte kesintiler yaşanmaktadır." denildi.

60 BİNANIN ÇATISI UÇTU, 24 AĞAÇ DEVRİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ki fırtınanın bilançosunu açıkladı. Fırtına nedeniyle İstanbul'da 24 ağaç, 5 direk devrildi. 60 binanın çatısı uçtu ve 126 tabela uçtu. D-100 ve TEM'de 3 araç 1 vinç devrildi.

İBB, dün gece yarısından itibaren 932 araç ve iş makinesi 3437 personel görev yaptığını ve buzlanmayı önlemek için 110 ton tuz kullanıldığını belirtti.

Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle minibüs, kamyon, TIR gibi yüksek kasalı araçların köprü ve viyadüklerden yavaş seyretmeleri uyarısında bulunuldu. Ana arterlerde 21'i yaralamalı toplam 58 trafik kazası meydana geldiği kaydedildi.

Ayrıca 498 evsiz, Zeytinburnu Spor Salonu'nda misafir ediliyor. (HABER MERKEZİ)