Maraş katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş katliamının 38. yıldönümünde, yapımı süren cemevine yürüyüş düzenlendi. Mersin'de anma etkinliği gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kahramanmaraş katliamını lanetlemek amacıyla yapılmak istenen mitinge valilik izin vermedi. Valiliğin kentteki tüm eylemleri yasaklamasına rağmen, Alevi derneklerinin temsilcileri ve yurttaşlar, Yörükselim Mahallesi'nde yapımı devam eden cemevine yürüdü.

Cumhuriyet'in haberine göre, Yörük Selim Erenler Cemevi önünde bir araya gelen yurttaşlar, katliamda hayatını kaybedenleri andı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sevim Yalıncakoğlu, “Yaralar unutarak kapanmaz. Acılar yok sayılarak dinmez. Yüzleşeceğiz ki bir daha bu acıları yaşamayalım. Unutturarak bu utançtan kurtulamazsınız” dedi.

Katliamın 38 yıldönümü nedeniyle Mersin Cemevi'nde düzenlenen programa ise CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Araştırmacı Yazar Erdoğan Aydın, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz ve davetliler katıldı. Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dev fotoğrafın önüne kırmızı karanfiller bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz, katliamları yapanların devamlı devletin koruma ve gözetim altında tutulup korunduğunu öne sürdü. (HABER MERKEZİ)