6 yaşındaki Efe iğne yapıldıktan sonra öldü

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği sağlık ocağında yapılan iğnenin ardından fenalaşan 6 yaşındaki Yalçın Efe Kabasakal hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde oturan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Yalçın Efe Kabasakal, geçen pazartesi günü okula gittikten sonra rahatsızlandı. Efe'yi annesi Neslihan Kabasakal, Pazarcık 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdü. Boğazı ağrıyan küçük çocuğu muayene eden doktor İ.E., iddiaya göre iğne yazarak anneden eczaneden almasını istedi.

İĞNEDEN SONRA KUSMAYA BAŞLADI

Neslihan Kabasakal, iğneyi alıp Aile Sağlığı Merkezi'ne tekrar geri döndü. İddiaya göre hemşire minik Yalçın'a iğneyi yaptı ancak kısa süre sonra çocuğun dudakları morarıp kusmaya başladı, ardından da kalbi durdu. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sonucu kalbi çalıştırılan Yalçın Efe Kabasakal, ambulansla Pazarcık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada da duran kalbi müdahale ile çalıştırılan küçük çocuk, daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BABASI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Beytullah- Neslihan Kabasakal çiftinin 2 çocuğundan biri olan Efe, gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. Hastanede çocuklarının iyileşmesi umuduyla bekleyen ailesi, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. 13 Ekim'de ailesi ve sevdikleriyle kutladığı doğum günüyle 6 yaşına basan Yalçın Efe Kabsakal'ın cenazesi, Pazarcık'ta toprağa verildi.

Baba Beytullah Kabasakal olayda ihmali bulunanların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan İl Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan idari soruşturma devam ediyor. (KAHRAMANMARAŞ/DHA)