HDP'nin Şirvan ziyaretinde gerginlik

HDP milletvekillerinin de bulunduğu heyet göçen madende inceleme yapmak için Şirvan'a gitti. HDP'lilerle korucu olduğu ileri sürülen bir grup arasında arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, DBP VE HDK'lilerden oluşan bir heyet, Siirt'in Şirvan ilçesinde göçük yaşanan madende incelemede bulunmak için bölgeye gitti. Heyeti karşılayanlar ile korucu oldukları belirlenen grup arasında tartışma yaşandı.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde 17 Kasım'da göçük meydana gelmişti. 16 işçi göçük altında kalmış, arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 işçinin cesedi göçükten çıkarılmıştı.

SİYASETÇİLERDEN MADEN KÖYÜNE ZİYARET

Sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun incelemelerde bulunduğu Mağden'e öğlen saatlerinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) oluşan bir heyet Maden'e geldi.

Göçük altında kalanların yakınları tarafından karşılanan heyetin içinde Siirt milletvekili Kadri Yıldırım. Batman milletvekili Saadet Becerikli, HDK emek komisyonu üyeleri yer aldı.

Şirvan'da bir işçinin daha cesedi çıkarıldıŞirvan'da bir işçinin daha cesedi çıkarıldı

Heyet madenci yakınları ile görüşürken gerginlik yaşandı. Milletvekillerini karşılayan işçi yakınları, bazı şahısları aralarından çıkarmak istedi. Bunu üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Milletvekillerinin araya girmesiyle tartışmanın büyümesinin önüne geçildi.

'KORUCULUR SİVİL KIYAFETLE ARAYA KARIŞTI'

DBP Siirt İl Meclis üyesi Mehmet Emin Çeçen olayla ilgili açıklama yaptı. Çeçen, edindiği bilgilerin, korucuların sivil giyinerek kayıp yakınlarının arasına sızdığı ve provokasyon yaratmaya çalıştığı yönünde olduğunu söyledi. Çeçen, korucuların konuşulanları kaydettiğini ve kayıp yakınlarını fişlediğini de söyledi. Çeçen, "Güvenlikten sorumlu subayla konuştum, korucularla onlar ilgilenecek" dedi.

AFAD çadırında göçük altında kalan işçi yakınlarına seslenen Batman milletvekili Saadet Becerikli, şunları söyledi: "Buraya öncelikle acınızı paylaşmaya geldik. Göçük neden oldu, yetkililerden bunun cevabını almaya çalışacağız. Ayrıca iddialarla ilgili şirkette çalışan işçilerle de konuşup rapor hazırlayacağız. Bu göçükte sorumluluğu ve ihmali olanlar hakkında yasal işlemlerin yapılması için takipçisi olacağız."