Şirvan'da bir işçinin daha cesedi çıkarıldı

Şirvan'da göçük altında kalan yakınlarından haber almak için bekleyen aileler, madene yaklaştırılmıyor. Göçükten bir işçinin daha cesedi çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ŞİRVAN - Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 10 işçinin çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Göçük altında kalan işçilerden birinin cesedine ulaşıldı. İşçinin kimliği henüz belirlenmedi. 5 gündür devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında şimdiye kadar 7 işçinin cesedine ulaşılabildi.

Göçük altında kalan işçilerin aileleri bir haber almak umuduyla bekleyişlerini sürdürüyor. Göçük alanına yaklaştırılmayan aileler, AFAD ve Kızılay'ın kurduğu çadırlarda bekletiliyor.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN ZİYARETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu göçük alanında yetkililerden bilgi aldı ve göçük altında kalan işçilerin aileleriyle görüştü.

Kısa bir açıklama yapan Müezzinoğlu, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Müezzinoğlu, "İhmal var mı" sorusunu, "Müfettişlerimiz ilk günden beri incelemelerini sürdürüyor. İhmal var mı, daha iyi tedbir alınabilir miydi, bunlar inceleniyor. Hazırlanacak rapor önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak" şeklinde cevapladı.