İETT'nin kadınlara özel uygulaması başlıyor

İETT, daha önce duyurduğu uygulamayı bu akşam başlatıyor. Saat 22.00'den sonra kadın yolcular istediği yerde indirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İETT, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi uygulamasını bu akşam başlatıyor. Uygulama İstanbul'daki tüm hatlarda hayata geçirilecek.

Konuya ilişkin açıklama İETT Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı'ndan geldi. Açıklamada toplu ulaşımda, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce karar aldığı hatırlatıldı.

'POZİTİF AYRIMCILIĞA DESTEK VERİYORUZ'

İETT'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Avrupa Kalite Yönetimi Vakfının (EFQM) 'Müşteriye Değer Katma' kategorisindeki 2016 EFQM Mükemmellik Başarı Ödülü'nü alan bir kurum olarak, bu öneriyi de hizmet kalitemizi yükseltme anlayışıyla ilerlediğimiz yolda çok değerli bir müşteri talebi olarak kabul ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kararı doğrultusunda kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi için ilgili tüm birimlerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirerek, uygulamayı bu akşam tüm hatlarımızda hayata geçiriyoruz. Şoförlerimiz, kadın yolcuların taleplerine, trafik güvenliğini tehdit etmeyecek; yol, yolcu ve çevre güvenliğine yönelik herhangi bir risk oluşturmayacak en yakın noktada durarak cevap verecek. Toplumda kadının yerini, önemini ve değerini yükselterek hak ettiği noktaya taşımak amacıyla atılan her adıma, tüm pozitif ayrımcılık hareketlerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olarak imkanlarımız ve gücümüz çerçevesinde destek vermekten mutluluk ve gurur duyarız." (HABER MERKEZİ)