Rüşvet operasyonu nedeniyle sınır kapısı kapatıldı

Bulgaristan'da gümrük görevlilerine yönelik rüşvet operasyonu nedeniyle, sınır kapısında işlemler durdu. 10 saat süren operasyonun ardından işlemler tekrar başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bulgaristan'da düzenlenen rüşvet operasyonu nedeniyle, Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlar durdu. 10 saat süren operasyon nedeniyle 2 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Lesevo Sınır Kapısı'nda görevli gümrük görevlilerine yönelik rüşvet operasyonu düzenledi. Rüşvet aldığı öne sürülen 40 Bulgar gümrük görevlisi gözaltına alındı.

Operasyon nedeniyle Bulgaristan tarafında işlem yapılamayınca, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da giriş ve çıkışlar bugün öğle saatlerinden itibaren durdu. Bunun üzerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapacak araçlar, Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirildi.

'RÜŞVET DEVAM EDECEK'

10 saat süren operasyonun ardından işlemler yeniden başladı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar ise yaklaşık 2 kilometre kuyruk oluşturdu.

Sabah saatlerinden itibaren işlemlerin başlamasını bekleyen TIR sürücülerinden Hikmet Gülseren, operasyonlara rağmen Bulgar gümrüğünde rüşvet vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Bulgaristan'ın uygulamalarından artık yıldık. Şimdi operasyondan bekliyoruz, daha sonra yine aynı şekilde rüşvet devam edecek. Bu sorunları bitiremedik. Türk sınırını geçtikten sonra mutlaka rüşvet alınıyor. 1 eurodan başlıyor ne alırsa. Çorba parasından usandık. Sabah saatlerinden geldik hala bekliyoruz. Bizim başımızda kimse yok mu? Yine bizim rüşvetimiz devam ediyor, rezilliği biz çekiyoruz" dedi.

TIR sürücülerinden Hasan Doğramacı da sabah saatlerinden itibaren beklediklerini belirterek, "Sabah saatlerinde geldik, ne giriş var, ne çıkış var. Karşı taraf kapalı olduğu için bekliyoruz. Burada zaman geçmiyor, yapacak bir şey yok bekliyoruz" şeklinde konuştu. (EDİRNE/DHA)