Cuma Ali 980 Euro'ya yaşayabilecek

İlik kanseri olan 5 yaşındaki oğlu için yardım istedi. Mehmet Ali Kolay, "Eğer parayı bulabilirsek oğluma ilik nakli yapılabilecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Kiraz ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Ali Kolay, yaklaşık 7 ay önce lösemi teşhisi konan ve ilik nakli yapılmasına karar verilen oğlu 5 yaşındaki Cuma Ali Kolay için uygun donörün Almanya'da bulunduğunu açıkladı. İşlemler için 980 Euro yatırılması gerektiğini söyleyen Kolay, paranın ödenmemesi durumunda naklin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Yaklaşık 6 aydır, oğlunun tedavi gördüğü hastanenin bahçesinde kaldığını dile getiren çiftçi Mehmet Ali Kolay, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

'AKRABALARIN YARDIMI BİR YERE KADAR'

Mehmet Ali Kolay (41), şunları söyledi: "Oğlumu, yaklaşık 6 önce Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi'ne yatırdık. Tedavi süreci başlarken, aynı zamanda uygun iliğin bulunması için de örnekler alındı. Maddi durumumuz yerinde değil, eşim çocuğumun yanında kalıyor ben ise hastane bahçesinde yatıyorum. Gariban insanlarız, akrabalarımızın zaman zaman yardımı oldu ama o da bir yere kadar. Oğlum için uygun ilik yaklaşık 3 ay önce Almanya'da bulundu, ancak bu süreçte enfeksiyon kaptı ve 40 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan çıkartılıp tekrar onkoloji servisine getirildi" diye konuştu.

DEVLETİN KARŞILAMASI İÇİN UĞRAŞIYORLAR

İlik naklinin yapılabilmesi için Almanya ile temas kurulduğunu kaydeden Kolay, "Almanya'daki ilik bankasına 980 Euro yatırmam gerektiği söylendi. Ancak 150 Euro bulabildim ve bunu yatırdım, daha sonra tekrar para istediler ve bana 'Bu para yatmazsa işlem yürümüyor' dediler. Eğer parayı bulabilirsek oğlum Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilecek ve orada ilik nakli yapılabilecek. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi. Hastane yetkilileri bu paranın devlet tarafından karşılanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini belirtti.