OHAL: Yozgat'taki tüm içkili yerler kapatıldı

Yozgat Valiliği, il genelinde alkollü içki satılan tüm mekanları kapattı. Kararın dayanağı olağanüstü hal.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yozgat Valiliği olağanüstü hal (OHAL) kapsamında il genelinde, alkollü içecek tüketilen tüm yerleri kapattığını duyurdu.

Kararı bir yazı ile duyuran valilik, şu gerekçeleri dile getirdi:"İlimizde gazino, pavyon ve bar adı altında faaliyet gösteren yerler ve çevrelerinde meydana gelen olaylar incelendiğinde, bu olayların kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet etme suçlarından teşekkül ettiği görülmüştür."

OHAL SÜRESİNCE

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı: "İlimiz Sarıkaya ilçesinde meydana gelen öldürme olayı da buna teşkil etmektedir. Bu nedenle, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 'Tedbirle Başlıklı' 11. maddesi gereğince genel güvenlik, asayis ve kamu düzenini korumak, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla il genelinde faaliyet gösteren bar, pavyon, gazino gibi umuma açık yerler OHAL süresince kapatılmıştır İlgili iş yerlerine gerekli tebligatın yapılarak kapatma işleminin yapılmasını rica ederim." (HABER MERKEZİ)

yozgat