Urfa Otobüs Terminali’nde çatışma: Üç polis hayatını kaybetti

17 yaşındaki H.D., otobüs terminalinde üst araması yapmak isteyen polislere ateş açtı. İki ayrı noktada polisle çatışan şahıs, üç polisi öldürüp üçünü yaraladıktan sonra kendini vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esentepe mahallesinde bulunan Şanlıurfa Otobüs Terminali’nde güven timleri tarafından üstü aranmak istenen 17 yaşında bir genç, iki polise ateş açtı ve yaya olarak Karaköprü semtine kaçtı.

Bölgeye sevk edilen özel harekat timleri şüphelinin bulunduğu binanın çevresini kuşattı. Teslim ol çağrısına silahla karşılık veren genç, tabancasıyla başına ateş ederek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan zanlı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil servis çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, çatışmada 3 polisin hayatını kaybettiğini, 3 polisin ise yaralandığını belirterek şöyle dedi: "Görevini yapmakta olan arkadaşlarımız otogarda normal arama tarama faaliyetleri sırasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi ve kız kardeşiyle beraber genç bir delikanlı polislerce aranmak istemiyor. O anda emekli olan uzman çavuş babasına ait beylik tabancasını habersiz almış, onun silahını taşıyan gencin ailesinin ifadesine göre psikolojik sorunları olan 17 yaşında bir delikanlı.”

Olayla ilgili ölen gencin annesi ve kız kardeşi gözaltına alındı.

Etiketler polis şanlıurfa