Orman Bakanı Eroğlu: 1192 hektar çok değil, daha üçte birdeyiz

Orman yangınlarıyla ilgili konuşan Bakan Eroğlu, yurt genelinde başlayan 18 yangının 16’sının kontrol altına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin dört bir yanından gelen yangın haberleri nedeniyle açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘yangın mevsimi’nde 1192 hektar ormanın kül olduğunu belirtti ve “Bu çok büyük bir rakam değil. Biz geçen sene aşağı yukarı 3 bin hektarla yılı kapattık. Şu anda üçte birdeyiz” diye konuştu.

757 YANGIN

Eroğlu, yaz başından bu yana 757 yangın çıktığını belirterek, “121 ile Muğla birinci, 109 ile İzmir ikinci sırada, 95 ile İstanbul üçüncü sırada, 86 ile Antalya dördüncü sırada” dedi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını üç kilometrelik hatta ve 300 hektarlık (yaklaşık 420 futbol sahası) alanda etkili olmuş, yangının dün sabah kısmen kontrol altına alındığı açıklanmıştı. Antalya’nın Kumluca ilçesinde beş mahallede etkili olan ve kısmen kontrol altına alınan yangının ardından ilçenin tatil merkezi Adrasan’da bir yangın daha çıkmııştı.