Berkin'in babası Sami Elvan savcıyla yaptığı görüşmeyi anlattı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berkin Elvan tam 3 yıl önce bu gün Gezi eylemleri sırasında polisin gaz fişeğiyle başından vuruldu. 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından 15 Mart 2014'te hayatını kaybetti.

Gezi'nin 3. yıldönümünde aralarında Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın da bulunduğu Gezi'de hayatını kaybedenlerin aileleri bu gün TBBM'deydi.

Ailelerin yanı sıra Gezi eylemlerinde yaralananların da aralarında yer aldığı grupla Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala faillerin ortaya çıkarılmadığını söyledi.

Ali Şeker “Gezi'de şehit olan gazi olan arkadaşlarımızı adalet arayışı sürüyor. Berkin'in katilinin kim olduğu bilgisini 3 sene geçmesine rağmen vermediler. Gaz fişeklerinin bir silah olarak kullanılmasını Türkiye gezi sürecinde gördü ve yaşadı.Burada emri veren en tepedeki emri veren de belli. Bu ülkeyi yöneten ve emri veren olarak birinci derecede azmettiren sizsiniz” diye konuştu.

'GELSİN BENİM DE KAFAMA SIKSIN'

Daha sonra söz alan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da oğlunun katillerinin cezalandırılmamasına tepki gösterdi. Baba Elvan şunları söyledi:

"Bugün bizim hayatımızın dönüm noktası. Benim çocuğumu vuranlar çok belli. Pusu kuran duvar dibine saklananın ismi açıklanmış ismi belli: E.Y. Diğer kolu sarılı olan polis benim çocuğumu vuran o. Bir tanesi gaz mermisi taşıyor. O da arkadaşlarının yanından ayrılıp tatlıcının orada gaz sıkıyor. Bunların hepsinin benim çocuğumun kanında parmağı var. Ayrıca bunlar tetikçi. Net olarak söylüyorum. Benim çocuğumun emrini veren kimse katili de odur. Bu ülkenin dönemin başbakanı şimdi cumhurbaşkanı. Ben bunun yakınında bir yerdeyim gelsin benim kafama da sıksın. Göndersin polislerini katillerini benim kafama da sıksın. Bekliyorum o kurşunu.  Her gün ölmektense bir gün ölmek daha iyidir. Geçen hafta savcıya uğradım. Savcıya sorduğum tek iki kelime vardı: Neden bu isimler açıklanmıyor. Bana gariban bir halde 'Bilmiyorum' dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Gelsin ülkenin Cumhurbaşkanı savcılığı, hakimliği yapsın hepsini bitirsin şu anda yaptığı gibi."

Gözyaşlarını tutamayan Sami Elvan konuşmasına devam edemedi.

'BERKİN YARINA KALDI'

Gezi olaylarında tek gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici, Berkin Elvan'ı unutturmayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Düşman Berkin'den gerçekten çok korkuyor ama korkmaktan haklılar. Kendilerinin görmediği ilgiyi Berkin gördü. Kendilerinin toplayamadığı insanı Berkin topladı.  Adalet dilenmeye gelmedik. Berkin Bu hükümetin, bu iktidarın kendi ayağına sıktığı en büyük kurşundur Berkin. Yarına kaldı yanlarına kalamayacak."

(DHA/ANKARA)