Atalay Filiz, Silivri Cezaevi'ne getirildi

Savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Atalay Filiz, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğlen saatlerinde savcılığa sevk edilen Atalay Filiz, savcılıktaki sorgusunun tamamlandı. Saat 12.05'te soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sevinç'e ifade veren Filiz, "tasarlayarak adam öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Filiz tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından 'tasarlayarak adam öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından tutuklanması talep edilen Atalay Filiz, Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 2 saat dosyayı inceleyen hakim, saat 19.30'da duruşma salonunda bekleyen Filiz'in ifadesini aldı.

CİNAYETİ KABUL ETTİ

Tarih öğretmeni Fatma Kayıçı'yı öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Filiz, hakim karşısında yaklaşık 1 saat ifade verdi. Filiz'in mahkemedeki sorgusunda, "Kimliğimi ortaya çıkaracak diye öldürdüm. Parasını almadım. Öldürme eylemini ben gerçekleştirdim. Öldürme eylemini kabul ediyorum. Yağma eylemini kabul etmiyorum. Çantasında para yoktu. Olsaydı da almazdım. İhtiyacım yoktu. Garsonluk yaptım. Ayda 1800 liralık gelirim vardı" dediği öğrenildi.

Filiz ifadesinin ardından duruşma salonundan çıkarıldı. Aranın ardından mahkeme hakimi, Atalay Filiz'i duruşma salonuna çağırarak kararı yüzüne okudu.

YAĞMA SUÇLAMASI İÇİN YETERLİ DELİL YOK

Mahkeme, Filiz'in dosyadaki mevcut delil durumu ve beyanı dikkate alındığında "tasarlayarak adam öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Filiz'in, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle "nitelikli yağma" suçundan ise tutuklanmasına yer olmadığına karar verildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan Filiz'in üzerine beyaz bir çelik yelek giydirildiği ve ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Basın mensuplarının "3 kişiyi öldürdün. Pişman mısın?" sorusunu ise yanıtsız bırakan Filiz, zırhlı araca bindirilerek Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Filiz'i taşıyan zırhlı araca yol boyunca 2 sivil polis aracı da eşlik etti.

GÖZLEM ALTINA ALINABİLİR

Öte yandan Atalay Filiz'in avukatının hakimlik sorgusu sırasında müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını, bu nedenle ilgili kuruma gönderilerek gözlem altına alınmasını talep ettiği öğrenildi. Sulh Ceza Hakiminin ise söz konusu talebin soruşturmayı yürüten savcılık tarafından değerlendirilebileceğini ifade ettiği öğrenildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Filiz'in adliyeye getirilmesiyle soruşturma savcısının olduğu koridora giriş-çıkışlara izin verilmedi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı koridorda çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda polis memuru bekletildi.

AİLESİNİN GÖNDERDİĞİ AVUKATI KABUL ETMEDİ

Ailesinin gönderdiği ve kendisinin de arkadaşı olan avukatı kabul etmeyen Filiz'i, baro'dan çağrılan bir kadın avukatın temsil ettiği öğrenildi. Savcılıktaki sorgusunda emniyetteki ifadesini tekrar ettiği belirtilen Filiz'in, savcı karşısında olayları daha detaylı anlattığı ifade edildi.

İFADE ESNASINDA KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Ayrıca Atalay Filiz'in ifade işlemi sürerken savcının talimatıyla adliyede bulunan sağlık ünitesinden bir hemşire çağırıldı ve Filiz'den kan örnekleri alındı. Alınan kan örneklerinin Fatma Kayıkçı'nın öldürüldüğü olay yerinde bulunan kan örnekleri ile karşılaştırma yapılacak. (DHA)

Etiketler Atalay Filiz