Türkiye uzaya önce posta pulunda çıktı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın 18 Ocak 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceği açıklandı. TUA ve PTT uzay misyonu için hatıra pulu tasarladı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT, Gezeravcı'nın çıkacağı Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonuna özel hatıra pulu ile zarf tasarladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayımın başladığını duyurdu.

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece Türkiye saatiyle 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini açıkladı.

 Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu tarihi görev Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı da sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Operasyonel sürecin ilk adımı olan karantina, bugün başlıyor." ifadesini kullanmıştı.

Mürettebatın 1,5 gün sürecek yolculuk sonucunda, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.

UZAY YOLCULUĞUNA ÖZEL HATIRA PULU 

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT, Gezeravcı'nın çıkacağı Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonuna özel hatıra pulu ile zarf tasarladı.

Pulda her biri bu önemli yolculuk için özel anlamlar içeren çeşitli simgeler bulunuyor. Pulun sol tarafında, içinde 100. Yıl ile Türkiye Uzay Ajansı logosunu da içeren, 8 köşeli Selçuklu Yıldızı yer alıyor. Onun yanında omzunda Türk bayrağı ile ilk astronot Gezeravcı'nın silüeti bulunuyor. Pulun etrafında ise tarihteki 16 Türk Devletine ithafen 16 yıldız konumlanıyor. (HABER MERKEZİ)