Türkiye, Süleymaniye uçuşları için hava sahasını kapattı

Dışişleri Bakanlığı 'terör faaliyetleri' gerekçesiyle, Türkiye hava sahasının Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı kullanacak hava araçlarına kapatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının Irak Süleymaniye Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır."

'THY UÇUŞLARI ASKIYA ALDI' DENİLMİŞTİ

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Hendırin Hiwa Mufti, önceki gün Türk Hava Yolları'nın (THY) Süleymaniye seferlerini 11 Nisan’a kadar askıya aldığını açıklamıştı. Rûdaw’a konuşan Mufti, THY’nin seferlerin neden askıya alındığı hakkında kendilerine bir açıklama yapmadıklarını, durumu Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne de bildirdiklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)