Türkiye, İsveç'ten iadesini istediği kişi sayısını 42'ye çıkardı

İsveç Radyosu, İsveç'in NATO üyeliği için imzasını beklediği Türkiye'nin, iadesini talep ettiği kişi sayısını 33'ten 42'ye çıkardığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in NATO üyeliği için onayını beklediği Türkiye, özellikle Bülent Keneş üzerinden gerilime neden olan iade talebinde el yükseltti. 

EuroNews'in İsveç Radyosu'na dayandırdığı haberine göre Türkiye, İsveç'den iadesini istediği kişi sayısını 33'ten 42'ye çıkardı.

Radyo, listedeki 16 kişinin PKK, 12 kişinin Gülen grubu ve yedisinin de sol gruplarla iltisaklı olduğu, son yedi kişinin ise kaçakçılık gibi farklı suçlarla itham edildiğini açıkladı.

28 haziranda Madrid'deki NATO zirvesi başlamadan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, dönemin İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşme yapmıştı.

Ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına izin veren üçlü muhtıra imzalanmış, Erdoğan "İsveç, terörist faaliyetlere karışan 70'ten fazla kişiyi iade etme sözü verdi" demişti.

Fakat pazartesi günü İsveç Yüksek Mahkemesi, Ankara'nın "2016'daki darbe girişiminde rol almakla" suçladığı Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini reddetti. Daha önce de Stokholm, İsveç'te mülteci statüsü almış iki kişinin iadesini durdurmuştu. (HABER MERKEZİ)