Türkiye bandıralı gemi Karadeniz'de mayına çarptı

İngiltere merkezli Ambrey, Sulina Kanalı açıklarında mayına çarpan Türkiye bandıralı gemide patlama meydana geldiğini bildirdi. Geminin 'hafif hasar aldığı' açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye bandıralı bir kargo gemisinin, Karadeniz’de Romanya açıklarında mayına çarparak hafif hasar aldığı bildirildi. Reuters'ın aktardığına göre İngiltere merkezli deniz güvenlik şirketi Ambrey, geminin Sulina Kanalı girişine yakın bir bölgede deniz mayınına çarptığını söyledi.

Ambrey'in açıklamasında, “Gemide TSİ 1230 sularında bir patlama yaşandı ve hasar tespiti yapmak üzere kısa süreliğine demir attı. TSİ 1510’da gemi yeniden yola çıktı” ifadeleri kullanıldı.

Ukraynalı bir hükümet kaynağı, bir geminin mayına çarptığını doğruladı ve bunun 'muhtemelen İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın olabileceğini' söyledi. Bosphorus Observer danışmanlık şirketinin yöneticisi Yörük Işık ise, geminin 'Kafkametler' adlı bir şilep olduğunu ve mayın patlamasının balast tankına hafif zarar verdiğini ancak mürettebatın güvende olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)