TürkAkım doğalgaz boru hattının operatörü: İhracat lisansımız iptal edildi

TürkAkım doğalgaz boru hattının operatör şirketi, AB'nin yaptırımları nedeniyle ihracat lisansının iptal edildiğini, ancak sevkiyatların etkilenmeyeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakleden TürkAkım boru hattının operatörü South Stream Transport B.V, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımları nedeniyle ihracat lisansının iptal edildiğini açıkladı.

South Stream Transport B.V.’den yapılan duyuruda, AB’nin 2022 boyunca Rusya’ya ürün, teknoloji ve hizmet temin edilmesine yönelik yaptırımlar uyguladığına işaret edildi.

AB’nin 18 Eylül’de yeni bir yaptırım uyguladığı hatırlatılan açıklamada, "Bu, Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa’daki tüketicilere gaz sevk eden açık deniz boru hattı TürkAkım’ın operatörü Stream Transport B.V.’nin ihracat lisansının erken iptaline yol açtı" ifadesi kullanıldı.

Şirket, yaptırımların doğalgaz sevkiyatını kısıtlamadığını vurgulayp "Bu nedenle Türkiye ve Avrupa ülkelerinde çeşitli sektörlere ve milyonlarca haneye doğal gazarzı kısa ve uzun vadede etkilenmeyecektir" dedi.

Açıklamada, şirketin ihracat lisansının yenilenmesi için gerekli başvuruları yaptığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)