Danimarka duyurdu: Baltık Denizi'nde Rusya'dan Avrupa'ya giden gaz boru hattında sızıntı var

Danimarka donanması duyurdu, Kuzey Akım 2'nin yürütücüsü firma doğruladı: Baltık Denizi'ndeki boru hattında sızıntı tespit edildi. Kuzey Akım 1 boru hattının iki ayağında da basınç düştü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'da donanma yetkilileri, Baltık Denizi'nde, Rusya'dan Avrupa'ya giden bir doğalgaz boru hattında deniz trafiği için tehlikeli bir sızıntı gözlendiğini duyurdu.

Kuzey Akım 2 projesinin yürütücü firması Nord Stream 2 de, Baltık Denizi'nde Danimarka'nın Bornholm Adası'nın güneydoğusundaki gaz boru hattında bir sızıntı tespit edildiğini doğruladı.

Boru hattının gaz ithal etmek için kullanılmasa da yine de doldurulduğu açıklandı.

Nord Stream 2, Almanya, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Rusya'daki sorumlu yetkililere konuya ilişkin bilgi verildiğini belirtti.

Almanya Ekonomi Bakanlığı da Almanya ve Danimarka'daki yetkililerle temas halinde olduklarını vurgulayıp "Şu anda gerçekleri açıklığa kavuşturmak için ilgili makamlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz" açıklaması yaptı. 

KUZEY AKIM 1'DE DE BASINÇ DÜŞTÜ

Öte yandan, Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattının iki ayağında da basıncın henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü duyuruldu.

Kuzey Akım 1'in yürütücü firması Nord Stream AG'den yapılan açıklamada, iki hatta basıncın düştüğü, bunun nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden doğalgaz sevkiyatları gerekli bakımların yapılamadığı gerekçesiyle 31 Ağustos'ta tümüyle durdurulmuştu. Rusya'dan yetkililer, Avrupa'ya yönelik doğalgaz sevkiyatındaki sorunların yaptırımlar nedeniyle yaşandığını öne sürerken Avrupalı yetkililer, Rusya'nın enerji kaynaklarını bir silah olarak kullandığını vurguluyor. (HABER MERKEZİ)