Türk Metal Sendikası duyurdu: Anlaşma yok

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleşen MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Metal Sendikası, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonuçlanamadığını duyurdu. 

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, İstanbul'da düzenlendi. Taraflar arasında masaya oturulan toplantıda, metal sanayi çalışanlarını ilgilendiren konular ele alındı. Görüşmeler kapsamında detaylı müzakereler yapıldığı ancak tarafların ortak bir noktada buluşamadığı belirtildi. Anlaşmazlıkların çözümü için yapılan çabalar sonuç vermedi.

Türk Metal Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"İşveren temsilcisi MESS, İstanbul'da bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda; 1.Eylül.2023'ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. 6 ay için daha önce yaptığı % 35 zam teklifini % 50' ye; Yine 1.Eylül.2023' ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için daha önce yaptığı % 65 lik zam teklifini ise %80' e çıkardığını tarafımıza iletmiştir.

Ayrıca MESS, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasını kaldırmak başta olmak üzere , kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerinin hepsini yinelemiş, masada tutmaya devam etmiştir. Heyetimiz gerek kazanılmış haklarımızı geriye götürmek isteyen işveren talepleri, gerekse yapılan zam tekliflerinin kabul edilemez olması sebebi ile görüşmeyi sonlandırarak masadan kalkmıştır. Başta siz değerli Türk Metalli metal emekçileri olmak üzere, tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur." (HABER MERKEZİ)