Türk Eczacıları Birliği: HPV aşısı aşı takvimine dâhil edilsin

Türk Eczacıları Birliği'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, HPV aşısının rutin çocukluk çağı aşılama takvimine eklenmesini önerildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Eczacıları Birliği (TEB) rahim ağzı kanserinin önlenmesinde etkili Human Papilloma Virus (HPV) aşısının rutin çocukluk çağı aşılama takvimine eklenmesi çağrısında bulundu. TEB'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, “Toplum sağlığını üstün tutan bir sağlık meslek örgütü olarak, sayıları 28 bini aşan eczacımızla ülkemizin her yerinde kadın sağlığına katkı sunuyor, bu konuda kapsamlı çalışmalar geliştirmeye devam ediyoruz” denildi.

Bir halk sağlığı sorunu olan rahim ağzı kanserinin önlenmesinde HPV aşısının önemine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğer kız çocuklarının yüzde 90’ı aşılanır, kadınların yüzde 70’i düzenli taranırsa rahim ağzı kanseri artık korkulu bir rüya olmaktan çıkacaktır. DSÖ kız çocuklarının 15 yaşına kadar HPV’ye karşı aşılanmasını önermektedir. Türk Eczacıları Birliği olarak HPV aşısının ülkemizde bir an önce rutin çocukluk çağı aşılama takvimine dâhil edilmesini ve uygulanmasını öneriyoruz. Kadına yönelik şiddetin, baskının, her türlü ayrımcılığın son bulduğu, eşit, adil bir gelecek umuduyla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” (DUVAR)