Turgut Altınok: Geçtiğimiz beş yıl Ankara'mızın boş yılı oldu

Turgut Altınok, "Geçtiğimiz beş yıl Ankara'mızın boş yılı olmuştur. Ya sen kasaba belediyesinde değilsin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentinin belediye başkanısın" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın iftar programına ardından da Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’ın düzenlediği iftar programına AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Altınok buradaki program ardından Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) tarafından düzenlenen iftar organizasyonuna da katıldı.

31 Mart seçimleri ile ilgili konuşan Altınok, belediye başkanının şehrin beş yılını değil geleceğini yönettiğine dikkat çekti. “Belediye başkanları şehrin geleceğine damgasını, mührünü vurur. Ankara milli mücadelemizin merkezi. Ülkemizin kalbi. Dünyanın en güzel ülkesinin başkenti” dedi.

Altınok, beş yılda Ankara’nın ihtiyacı olan ve yapılması gereken ama gerçekleşmeyen vaatleri hatırlattı. Mevcut belediye yönetimini eleştirerek projelerini anlattı:

“Ne yaptı? Efendim konserler yaptı. Sanatçılar nereden geldi? İstanbul'dan geldi. Konseri verdiler. Ankara'nın parasını aldılar, İstanbul'a döndüler. Ankara'da ne kaldı? Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında maalesef Ankaralının hali, vaziyeti budur. Değerli Ankaralılar, hangi partiye mensup olsak olalım. Bu geçtiğimiz beş yıl Ankara'mızın boş yılı olmuştur. Aksini söyleyen varsa başımın tacıdır. Yani “benim projem yok. Yol yapsaydım trafik mi sıkışsaydı” bunu hiçbir belediye başkan adayı söyleyemez. Çünkü Ankara'da bir trafik problemi var. Eğer gerekli yatırımlar yapılmazsa iki buçuk, üç sene sonra Ankara trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez bir çile haline gelecek. Sonra da eyvah diyeceğiz ama iş işten geçmiş olacak. Ya sen kasaba belediyesinde değilsin. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentinin belediye başkanısın. Hala bitmeyen bir fuar alanımız var. Yani bu fuar alanı açılamaz mıydı? Ankara'ya ne kazandırırdı? İlk etapta en az bir milyonla yerli yabancı turist kazandırırdı. Biz bugün Atatürk Cumhuriyeti Kulemizi açtık. Türkiye'de tek başına bunu yapan başka bir belediye yok. Karanlık Ankara'ya bakın şimdi. Kırmızı beyaz. Ankara'mızı aydınlattık. Altınok ile Ankara’yı yirmi dört saat ışıl ışıl, bir dünya başkenti yapacağız. Ankara vizyonu olmayan değil vizyonu olan, eser ve hizmet üreten bir belediye başkanını hak ediyor.”

'ANKARA BİR BEŞ YIL DAHA BÖYLE GİTMEZ'

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal desteklere ayırdığı bütçenin beş yıl öncesine göre düştüğünü belirten ve hala bitmeyen projelerden dolayı Ankara’nın beş yılının kayıp yıllar olduğunu söyleyen Altınok sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce AK Parti döneminde Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde sekizini yardıma veriyormuş, sosyal destek veriyormuş. Peki, Sayın Yavaş döneminde bu ne olmuş? Artmış mı? Sekizden dörde düşmüş. Dolayısıyla Ankara'nın bütçesinin yüzde doksan altısı yok. Beş yılda Sayın Yavaş ne kadar bütçe yönetti Ankara'da? Üç yüz milyar bütçe yönetti. On iki milyarı yardıma gitti. İki yüz seksen sekiz milyarlık bütçe Ankara'da nereye gitti? Bunlar resmi rakamlar. Ankara bir beş yıl daha böyle gitmez. 31 Mart'ta kazanacak sizsiniz. Ankara kazanacak, çocuklarımız kazanacak, torunlarımız kazanacak.”