Turan'dan Davutoğlu'na: AK Parti Grubu tüm görevleri, sizi Genel Başkanlıktan almak da dahil eksiksiz yerine getirdi

Ahmet Davutoğlu'na yanıt veren AK Partili Bülent Turan, "Bilin ki AK Parti Grubu 20 yıldır tüm görevleri, sizi hak etmediğiniz Genel Başkanlıktan almak da dahil, eksiksiz yerine getirdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grup toplantısındaki, "Grubumuzun maalesef genel kurulda toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda vekil arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından "Erdoğan, ehliyet ve şahsiyet sahibi kadrolardan toplanamayan milletvekili grubuna kadar düşmüşsün. Kendi grubunu toplamakta bile acziyet gösteren bir genel başkan, altı liderin ekipleriyle birlikte sergiledikleri ortak çalışma kültürünü ve disiplinini anlayamaz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Davutoğlu'na Twitter üzerinden yanıt verdi. 

"Genel Başkanımızın uyarısı baş göz üstüne; ama bilin ki AK Parti Grubu 20 yıldır tüm görevleri, sizi hak etmediğiniz Genel Başkanlıktan almak da dahil, eksiksiz yerine getirdi" diyen Turan, "Geçmeyen bir tek kanun, sonuçlanmayan bir tek komisyon olmadı! Darbelere/operasyonlara rağmen fire vermedi" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün yeterli sayı bulunamamasını "ucuz muhalefet taktiği" olarak nitelendiren Turan, şöyle devam etti:

"Dünkü yoklama maalesef -1 milletvekili ile daha Kanun görüşmeleri başlamadan klasik/ucuz muhalefet taktikleri ile kapandı. Tam o saatte Genel Kurul dışında 3 Komisyon çalışması vardı. Yoklamada bizzat şahit oldum ki; CHP, İYİ Parti, HDP mv salonda olmasına rağmen yoklamaya katılmadı. Milletvekilinin Meclis dışında yurt dışı görevi, Genel Merkez toplantıları, Komisyon çalışmaları, illeriyle ilgili toplantılar, tv programları vs çok sayıda görevi olduğu malum. Bırakın bunları da yetki kavganıza, aday arayışınıza, Konya’dan CHP milletvekili olup olmayacağınıza odaklanın ve silin bu sığ tweeti!" (HABER MERKEZİ)