Tunceli TSO'dan Dersimliler otobüsüne saldırı girişimine tepki: Önlem alın

Gümüşhane'de MHP'liler Can Dersim Tuncelililer firmasına ait otobüsün yolunu kesti. Saldırıya tepki gösteren Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası, yetkilileri acilen önlem almaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol

Duygu KIT

DERSİM - Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci turunun gerçekleştiği 28 Mayıs akşamı Dersim-Samsun seferini düzenleyen Can Dersim Tuncelililer firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünün yolu, Gümüşhane'de MHP üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından kesildi. Ellerinde MHP bayraklarıyla otobüsün camlarına vuran ve zorla kapıları açmak isteyen kişilerin aracı saatlerce alıkoyarak yakmak istediği iddia edildi. 

KAOSTAN BESLENENLERE FIRSAT VERMEYİN'

Saldırı sonrası Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak saldırıya tepki gösterdi. Yetkilileri önlem almaya çağıran TTSO'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Samsun seferini düzenleyen üyemiz Can Dersim Tuncelililer firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünün yolu Gümüşhane'de bir grup tarafından kesilerek provokasyon girişiminde bulunulmuştur. Olumsuz bir durum yaşanmaması sevindirici olsa da yetkilileri acilen bu konuda gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri ırkçı saldırıları asla kabul edemeyeceğimiz gibi vatandaşlarımızı da sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda giderek güçlenen, halkların dayanışmasından rahatsız olan ve kaostan beslenenlere fırsat vermeyin.”