Tunç Soyer, Cemil Tugay ve Özgür Özel'le ilk kez buluştu: Umarım değişim sloganı...

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de iş insanlarıyla buluştu. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP'nin İzmir adayı Tugay'la ilk kez kameralar karşısında bir araya geldi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim çalışmaları kapsamında bugün İzmir'deydi. İlçelerde çeşitli etkinliklere katılan Özel, akşam saatlerinde İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen, TOBB'a bağlı meslek örgütlerinin başkan ve yönetim kurullarının katıldığı İzmir İş Dünyası Buluşması'da konuştu.

Yeniden aday gösterilmemesine tepkisini gizlemeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Soyer'i kendisine destek vermemekle eleştiren CHP İzmir adayı Cemil Tugay ilk defa birlikte görüntü verdi.      

CHP lideri Özel, konuşmasında toplantıya Soyer, Tugay ve diğer başkan adaylarıyla birlikte geldiklerini, motivasyonu yüksek bir ekip olduklarını belirterek başladı.

Görevi 1 Nisan'da devredecek Tunç Soyer'in şahsında tüm geçmiş yöneticilere emekleri ve gelecekte kente yapacakları katkılar için teşekkür eden Özel, Türkiye ekonomisinin geçmişi ve bugününe ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptı.

İş dünyasının krediye ulaşmakta güçlük çektiğini, yatırımlar için uygun ucuz finansman sağlanması gerektiğini dile getiren Özel, pandemi sürecinde tüm dünyayla birlikte artan enflasyonun yanlış faiz politikaları nedeniyle düşürülemediğini ifade etti. 

TL'nin değeri konusunda da tartışmalar bulunduğuna işaret eden Özel, şöyle konuştu: "İşte tam da ülkenin sıkıştığı nokta bu. Geçinmek zorunda olan, tüketmek zorunda olan, Türkiye'de kazanan, Türkiye'de harcayan insanlar için kur çok yüksek ve arttığı her noktada insanların artık geçinmesi mümkün değil. Ama Türkiye'de üreten, dünyaya satan ve istihdam yaratmak, o insanlara maaş vermek isteyen insanlar açısından da olması gerektiğinin altında. Büyük bir açmazla karşı karşıyayız. Kur yükselirse vatandaş aç, böyle kalırsa da ihracatçı zorda, istihdam sorunu var. Nasıl çözülecek? Şüphesiz tekstil, mobilya ihracatıyla çözülmeyecek. AR-GE yatırımlarıyla ki İzmir bu konuda göz bebeği, inovasyonla çözecek. Yüksek katma değerli ürünlerle çözülecek. Bilimle, fenle çözülecek.

'DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM OLACAKSA BUNUN TAM YERİ İZMİR'

Biraz önce ifade edildi, tekrar gibi olacak ama üstüme vazifedir. Birincisi İzmir’de belediye başkan adayları belirlerken, bütün Türkiye’deki gibi memnuniyet anketleri yaparız. Memnuniyet anketlerinde İzmir’deki yerel yöneticilerin en güçlük çektikleri yan şudur. İzmir seçmeninin notu kıttır. Buradaki belediyeleri başka bölgeye yolla, orada çok memnun olunan hizmetler burada İzmir seçmeninin CHP’li belediyelerden yüksek beklentisi yüzünden daha düşük noktalardadır. Bizim İzmir’de aday gösterdiğimiz, göstermediğimiz bütün arkadaşlarımız ve bugün gösterdiğimiz arkadaşlarımız, yerel yönetimler noktasında partimizi hiç utandırmamış ve sıkıntıya sokmamış. Bundan sonraki süreçle ilgili de çok umutlu olduğumuz arkadaşlarımız. Ama İzmir’de başka bir şey yapıyoruz. İzmir’de şunu yapıyoruz. Biraz önce Tunç Başkan da değindi, Cemil Başkan da sürdürdü. Bir değişim ve dönüşüm meselesi. Biz bugün İzmir’de Türkiye’yi yarın yönetecek kadroları, yarın yönetecek anlayışı ve bir değişim, dönüşüm olacaksa bunun tam yeri olan İzmir’de bu adımı atıyoruz.”

SOYER: UMARIM SLOGANLA BAŞLAYAN DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜMLE DEVAM EDER

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kentteki iş dünyası temsilcileriyle uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini, vadettiği projelerin önemli bir kısmını tamamladığını, yeni gelecek büyükşehir belediye başkanına "kokmayan bir körfez" bıraktığını söyledi.

CHP'de yaşanan aday belirleme sürecine de değinen Soyer, "Dilerim ve umut ederim değişim sloganı ile başlayan süreç doğada olduğu gibi dönüşümle devam eder. Biz İzmir'de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

'15 NİSAN’DA FİLİSTİN'İ ZİYARET EDECEĞİM'

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Bornova'da iftar programına katıldı. Buradaki konuşmasında İsrail'in Gazze'deki katliamına değindi, 15 Nisan'da Filistin'i ziyaret edip Mahmud Abbas'la görüşeceğini açıkladı.  

Özel şunları söyledi: “Bizim Ramazan’da iki temel dileğimiz var. Bunlardan birincisi, Ramazan olmasına rağmen Filistin’de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Bundan birkaç ay önce Hamas’ın bir gece saldırısına mukabele etmek üzere başlayan saldırılarda İsrail dur durak demeden, Filistinlileri çocuk kadın ayırmadan on binlerce Filistinlinin canına kıydı. Barış ayındayız. Ramazan’ın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya Türkiye’ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırıları sona erdirmeye çağırıyorum.

Filistin meselesi CHP için yeni bir mesele değildir. Yeni sahiplenilen bir mesele değildir. Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile ortaya koyduğu dayanışma ve başbakan, parti lideri olarak gösterdiği dayanışma hepimizin hafızalarındadır. Ayrıca Filistin topraklarında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesi vardır. Filistin’in kurtuluşu için verdikleri emek vardır, canlarını hiçe saymaları vardır. Filistin bizim için yeni bir mesele değildir. Filistin meselesi CHP’nin meselesidir, Türk solunun meselesidir.

Kim yaparsa yapsın suçsuz insanlara gece yarısı saldırmak terör saldırısıdır. Hamas’ın yaptığı terör eylemidir. İsrail’in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. Soykırıma varan işlerdir. İkisini de kınıyorum. Mahmud Abbas’ı Ramallah’ta 15 Nisan tarihinde programda bir değişiklik olmazsa ziyaret edeceğim. Hamas ile değil ancak Mahmud Abbas ile Ramallah’ta Filistin’e barış gelmesi, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin yeniden kurulması, Doğu Kudüs’ün başkent olması ve Kudüs’ün kutsal bütün dinler açısından duruma uygun şekilde bir barış kenti olması BM güvencesine alınmasını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz."

(HABER MERKEZİ)