Tunç Soyer: '24 Şubat'a hazırız, heyecanlıyız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cumartesi günü hizmete girecek Narlıdere Metrosu ile ilgili, "Büyük sona geliyoruz, 24 Şubat'a hazırız, heyecanlıyız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Fahrettin Altay - Narlıdere Metrosu’nu 24 Şubat Cumartesi gününden itibaren hizmete alıyor. Metro, 7 istasyondan oluşan 7,2 kilometrelik hatla Narlıdere’den Bornova Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak.
 
Göreve geldiklerinde yüzde 12 seviyesinde olan Narlıdere Metrosu’nu açmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Narlıdere Metrosu İzmirlilerle buluşmak için gün sayıyor. ‘Yapılamaz’ dediler; yaptık.  ‘Kaynak bulamaz’ dediler; bulduk. Bunu hep birlikte başardık. Büyük sona geliyoruz, 24 Şubat’a hazırız, heyecanlıyız” diye konuştu.
 
Narlıdere Metrosu’nun açılışı Balçova İstasyonu üzerinde bulunan alanda yapılacak. Başkan Soyer’in de 5 yıllık görev süresinin sonundaki en büyük tören olacak buluşmada önemli bir konuşma yapması bekleniyor.
 
Açılış konuşmalarının ardından sanatçı Haluk Levent İzmirlilere bir konser verecek.

GÜNDE 170 BİN YOLCU

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattında sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yer alıyor.
 
İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin dördüncü aşaması olan F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Metro hattı 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 287 milyon Euro’yu buldu. Narlıdere Metrosu’nun da hizmete girmesiyle İzmir’in kuzeyinde yer alan Bornova ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

Etiketler metro izmir tunç soyer