Tüm çocuklar güldü ama apartman görevlisinin çocukları dövüldü

Mudanya'da sitenin bahçesinde oynayan çocuklara müdahale eden bir anne, kendi çocuğuyla dalga geçilmesine sinirlendi. Öfkeli anne, diğer çocuklara bir şey demedi ama apartman görevlisinin evini bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Bursa'nın Mudanya ilçesinde yer alan bir sitede çocuklar arasında çıkan tartışma apartman görevlisinin çocuklarının bir anne tarafından darp edilmesiyle sonuçlandı.

17 Temmuz'da yaşanan olayda, akşamüstü sitenin bahçesinde oynayan çocuklardan biri, kendisine atılan toptan kaçarken yere düştü. İddiaya göre, oyuna dahil olan çocuklar, yere düşen çocukla dalga geçti.

Bunun üzerine yere düşen çocuk, apartman görevlisinin 8 yaşındaki çocuğu K.U.D.'ye vurdu. K.U.D. de ağlayarak evine gitti. K.U.D.'nin 11 yaşındaki ablası, kardeşinin ağladığını görünce bahçeye çıkarak, "Kavga etmeyin, benim kardeşimi üzmeyin" dedi. Çocuklar evlerine gittikten sonra, ilk yere düşen çocuğun annesi H.Ş. dalga geçen diğer çocuklara bir şey yapmadı ancak apartman görevlisi H.D.'nin evine gitti.

EVİ BASTI, BOĞAZINI SIKTI

31 yaşındaki H.Ş.'ye kapıyı 11 yaşındaki D.D. açtı. K.U.D. ve D.D.'nin evde yalnız olduğunu gören H.Ş. iddiaya göre içeri girdi ve kapıyı kapattı. D.D.'nin boğazını sıkan ve K.U.D.'yi de darp etmeye çalışan H.Ş.'ye, yükselen sesler üzerine komşular müdahale etti.

Yaşananların ardından baba H.D. eve geldi ve olayı öğrenince kızı D.D. ile birlikte Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne giderek H.Ş.'den şikayetçi oldu. Hastanede muayene edilen D.D.'ye darp raporu da verildi.

8 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÜZERİNE YÜRÜYÜP VURMUŞ

Gözaltına alınan H.Ş. karakolda ifade verdi. Hakkında 'kasten yaralama', 'konut dokunulmazlığının ihlali', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlamalarından işlem yapılan 31 yaşındaki H.Ş. ifadesinde, 8 yaşındaki K.U.D.'nin üzerine yürüdüğünü ve kendisine vurduğunu ileri sürdü. Kendisinin ise çocukları darp etmediğini iddia etti.

Görgü tanığı olarak ifadeleri alınan komşular R.A. ve Ü.A., apartman görevlisinin çocuklarına gün içinde göz kulak olduklarını ve sesler nedeniyle olayı öğrendiklerini belirtti. Görgü tanıkları, H.Ş.'nin çok agresif tavırlar sergilediğini, kendilerinin müdahale etmesinden sonra olay yerinden ayrıldığını ifade ettiler.

Karakoldaki işlemlerin ardından H.Ş. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

AVUKAT HERDEM: 'SÖZ GEÇİRİLEBİLİR, SES ÇIKARTMAZ' KİTLE OLARAK GÖRÜLÜYORLAR

H.D. ve D.D. adına süreci yürüten avukat Fevzi Herdem, olayla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: "Olay maalesef ki, sınıfsal olarak insanların kendilerini üstün gördüğü ve ‘söz geçirilebilir, ses çıkartamaz kitle’ olarak nitelendirdikleri kapıcıların, temel dertlerinin somutlaşmış halidir."

Avukat Herdem, H.Ş.'nin olaydan sonra apartman görevlisi H.D.'nin iş akdinin feshedilmesi için girişimlerde bulunduğunu da ileri sürdü. Site sakinlerinin çoğunluğunun H.D.'den yana tavır aldığına dikkati çeken avukat Herdem, yalnızca apartman görevlilerinin değil, eşlerinin ve çocuklarının da yaşanan sorunların muhatabı olduğuna dikkati çekti.