Tulgar’ın ardından: Onun gidişi hep erken olacaktı

Yazarımız Ahmet Tulgar, 63 yaşında hayatını kaybetti. Dostları ve sevenleri Tulgar’ı anlattı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazarımız Ahmet Tulgar'ı, evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda kaybettik.

Tulgar’ın arkadaşlarından, sevenlerinden baş sağlığı mesajları...

Gazeteci Candan Yıldız: Ahmet Tulgar, enerjisi yüksek, ezilen kesimleri radarına alan bir gazeteciydi. O da bu medya düzenine ayak uydurmayan, bunu reddeden nitelikli bir gazeteciydi. Dilini hep çok sevdim... Başkalarını hep gören, öğrenmekten asla yüksünmeyen bir isimdi. Çok çok üzgünüm... Onun gidişi hep erken olacaktı, öyle de oldu...

Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar: Mesleki deneyimi ve biriktirdikleri ile hem okurları hem de genç gazeteciler için bir deniz feneriydi Ahmet Tulgar. Güçlü kalemi ile yaydığı ışığını gazetemize taşıyabilmiş olduk, tesellimiz odur. Keşke bu kadar kısa sürmeseydi diyebiliyorum. Çok üzgünüz...

İnsan hakları savunucusu avukat Eren Keskin: Ahmet Tulgar insan hakları savunucuları tarafından yakından tanınan gazetecilerden biri. Uzun yıllar hak ihlalleri haberleri yaptı. Devletin büyük hak ihlallerini korkusuzca haber yapan az sayıda gazeteciden biriydi. Özellikle 90'lı yıllarda hep yanımızda yakınımızda olan gazetecilerden biriydi. Aynı zamanda kibarlığı, neşesi içten bakışları… Duyunca çok üzüldüm. Ölümün hiç yakışmadığı insanlardan biriydi Ahmet Tulgar. Bir tarafımız eksildi onun gidişiyle… Zor zamanların insanları olarak böyle ani eksilmeler hepimizi çok etkiliyor.

Gazeteci İbrahim Varlı: Tarifsiz bir acı içindeyiz. Gazetemize emek vermiş değerli bir dostumuz, arkadaşımız, yoldaşımızdı. Ben de bir süre kendisiyle çalışmıştım. Her zaman pozitif düşünen, yüreklendiren biriydi. Türkiye medyasında fark yaratan, kendine has tarzıyla söyleşi ve röportajlarıyla çığır açan bir isimdi Ahmet Tulgar. Yaşamı boyunca ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, yok sayılanların, mazlumların safında yer aldı. Çok erken kaybettik. Bir değil, çokça eksildik.

Evrensel Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Polat: Ahmet Tulgar çok iyi bir gazeteci ve edebiyatçıydı. Gazeteciliğinin en özgün ürünlerini röportajlarında bulabiliriz. Röportajları ve genel olarak haberciliğinde kullandığı dil, daha sonra verimli örneklerini gördüğümüz edebiyatında romanlarında da etkisini gösteriyordu. Medya piyasası içinde de aykırı bir ses olarak durmayı başarmış olan Ahmet Tulgar daha sonra çeşitli alternatif medya mecralarında da gazeteciliğe devam etti. KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonunda Masa Üstü adlı TV programını sunmuştuk. Zor dönemlerde de tebessümle bakmayı bilirdi. Arayışların insanı denebilir onun için. Kaleminin özgünlüğünü de belki bu arayışlarında bulabiliriz. Son yıllarda ekonomik olarak zor dönemler de geçirdi. Her koşulda barış mücadelesi ve basın özgürlüğü mücadelesi içinde de emeği bulunan bir isimdi Ahmet Tulgar. Gazeteciliği öncesinde de devrimci mücadelenin içinde yer alan bir isimdi. Hep tebessümle hatırlayacağım.

Yazar, akademisyen Atilla Özsever: Naif yaradılışlı arkadaşım... Sevgili Ahmet Tulgar’ın ölüm haberini duyunca inanamadım, şoke oldum. En son karşılaşmamız 13 Kasım 2021 tarihinde olmuştu. Kadıköy’de yeni çıkan "Arzunun Serbest Dolaşımı" isimli kitabının imza gününde bir aradaydık. Sevecenliği, yaşama sevinci dıştan bakınca hakim gözüküyordu ama onu yakından tanıyınca içinde bir hüzün, bir naif tarafının olduğunu da hissedebilirdiniz. Ahmet’le 1990’lı yıllarda Milliyet gazetesinde birlikte çalıştık. Yaratıcı, özgün ve edebi bir dili olan, iyi söyleşiler yapan bir gazeteciydi. Devrimci hassasiyeti de her zaman egemendi. Gazetecilerin mutlaka sendikalı olması gerektiğini söyler ve çaba gösterirdi. 12 Eylül 1980’deki darbe döneminde hapis yatan bir arkadaşımızdı. Bu yönünü pek ortaya dökmezdi. Kitap imzaladığı 13 Kasım 2021 günü demek ki son karşılaşmamız olmuş. Kitabını imzalarken "işçi sınıfının gazetecisine dostlukla" demesi de benim için ne kadar anlamlıydı. Huzur içinde uyusun, yıldızlar yoldaşı olsun…

Gazeteci Kadri Gürsel: Henüz 18 saat önce, geçen ağustosta yazdığı Halit Kıvanç portresini ustanın vefatı üzerine yeniden paylaşmış. Ve sonra kendisi… Ne acı. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun.

DİSK Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan: Sevgili dostumuz gazeteci yazar Ahmet Tulgar'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hem edebiyatta, hem sanatta hem de gazeteci kimliğiyle bizler için önemli bir değerdi. Kendisi aynı zamanda sendikamızın Sennur Sezer Emek ve Şiir yarışmasının jürisinde yer alıyordu. Ahmet Tulgar'ın gerçekten çok önemli katkıları oldu. Erken bir kayıp oldu. Kendisini sevgiyle, saygıyla anıyorum. Böyle bir dostumuzu kaybetmenin üzüntüsü ve acısı içerisindeyim. Unutmayacağız. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ahmet tulgar vefat