TÜGVA broşürlerinin dağıtılması okul önünde protesto edildi

Bursa'da Dr. Ayten Bozkaya Ortaokulu'nda ÇEDES projesi kapsamında TÜGVA etkinliğinin broşürlerinin dağıtılması TÖB-SEN Bursa tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa Osmangazi ilçesinde bulunan Dr. Ayten Bozkaya Ortaokulu'nda ÇEDES projesi kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) düzenlediği Kitap Yurdu Yarışması'nın broşürleri, bütün okul öğrencilerine dağıtıldı. Aynı okulda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim sloganlarının olduğu 'Ramazan Günlüğüm' adlı kitabın da dağıtımı yapıldı. 

Tüm Ögretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Bursa İl Temsilciliği, broşür dağıtımlarının mevzuata aykırı olduğunu belirterek okul önünde durumu protesto etti.

'MEVZUATA AYKIRI ŞEKİLDE BROŞÜRLER İLE YARIŞMA DUYURUSU YAPILDI'

TÖB-SEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, yaptığı basın açıklamasında, çocuklara dağıtılan broşürler üzerinden ailelerin TC kimlik numaralarının ve isimlerinin istendiğini, kişisel bilgilerin bir dernek için istenmesinin suç olduğunu belirtti. Bebek, "Okulda çedes projesi adı altında değerler kulübü dışındaki öğrencilere de mevzuata aykırı şekilde Tügva’nın yarışma broşürleri ile alakalı duyuru yapılmış ve ailelerinin kimlik ve tc bilgileri çocuklardan istenmiştir. Gönüllükten bahsedilemeyecek öğrenciler için gönüllük esasına göre çocuklara broşürleri verdik gibi talihsiz savunmalar okul müdürü tarafından sendikamıza yapılmıştır" dedi.

TÜGVA'nın yarışma broşürlerinin bütün öğrencilere duyurulmasının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. Maddesi’ne göre, “Devlet memurları, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar” hükmünün açıkça ihlali olduğunu belirten Bebek, "Eğitim, kamusal bir hizmettir ve kamu görevlileri eliyle görülür. Eğitimi cemaat ve tarikatlara devreden protokoller iptal edilmelidir. MEB kamu kurumudur. MEB üzerinde kimi yapıların vakıflar ve dernekler aracılığı ile vesayet kurmasına artık son vermek gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, TÜGVA ile protokol yapmakta ısrar etmektedir. Bu, bir hükümet politikasıdır ve bu politikaya karşı hukuksal, sendikal meşru tüm yolları kullanacağız" diye konuştu.

'OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR SUÇ İŞLİYOR'

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın resminin olduğu ve seçim sloganının olduğu kitabın çocuklara dağıtılmasının okulları siyasi propaganda yapılan alanlar haline getirdiğini söyleyen Bebek, "Kamuya ait hizmet binalarını ve eğitim kurumlarını siyasi partilerin propaganda merkezine dönüştürmekten vazgeçin. Hukuk kuralları toplumun sadece belli bir kesimi için değil, siyasi iktidar ve bileşenleri dahil, herkes için eşit derecede uyulması gereken kurallardır. Okullarda siyasi propaganda yapanlar da söz konusu propagandaya izin verenler de suç işlemekte ve seçim yasaklarını çiğnemektedir" dedi.

Açıklamanın ardından okul müdürü 'siyaset yaptığı' gerekçesiyle alkışla protesto edildi.

 

Etiketler ÇEDES TÜGVA broşür