Tuğçe Mutlu'yu katleden Oğuzhan Karakaya'ya müebbet hapis

Ankara'da Tuğçe Mutlu'nun başından vurularak öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada mahkeme, sanık Oğuzhan Karakaya'yı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara'da, Tuğçe Mutlu'nun (27) başından vurularak öldürülmesiyle ilgili yargılanan 3 sanıktan Oğuzhan Karakaya (39), müebbet hapse çarptırıldı. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Mutlu'nun ev arkadaşı S.S ile yardım ettiği öne sürülen, suça sürüklenen B.F.Y. adlı çocuk hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

 

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Oğuzhan Karakaya, S.S. ile tutuksuz B.F.Y. ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, önceki celse savcının esas hakkında mütalaasını sunduğunu belirterek, tarafların buna ilişkin savunmalarını sordu.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Karakaya, cinayeti 'bir anlık öfke sonucu' işlediğini öne sürerek, "Beni kimse azmettirmedi. Pişmanım." dedi.

Sanık S.S'de de cinayetle bir ilgisinin olmadığını ileri sürerek, beraat ve tahliyesini istedi. Suça sürüklenen tutuksuz sanık B.F.Y de beraat talebinde bulundu.

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Karakaya'yı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı.

Mahkeme sanık hakkında takdiri indirim uygulamadı, Karakaya'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, cinayete azmettirmekle suçlanan sanık S.S. ile cinayete yardım ettiği iddia edilen suça sürüklenen B.FY'nin üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatini kararlaştırdı.

Mahkeme, kararla birlikte S.S'nin tahliyesine de karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da 30 Mayıs 2021'de Altındağ ilçesi Hacettepe Mahallesi Ulucanlar Caddesi'ndeki bir daireden koku gelmesi üzerine vatandaşlar durumu polise bildirmişti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çilingirle kapısını açtırdıkları evde, 27 yaşındaki Tuğçe Mutlu'nun cansız bedeniyle karşılaşmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili Mutlu'nun ev arkadaşı S.S. ile arkadaşı Oğuzhan Karakaya ve B.F.Y'yi gözaltına almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, Karakaya ve S.S. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, B.F.Y. hakkında da "kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. (HABER MERKEZİ)